Van Aert: "Ik wil de analyses nu wel eens lezen"

Wout Van Aert kende een lastige maand, omdat hij telkens zijn meerdere moest erkennen in Mathieu van der Poel, maar in S...

Van Aert: "Ik wil de analyses nu wel eens lezen"
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout Van Aert boekte gisteren in de Superprestige manche in Spa-Francorchamps zijn negende overwinning van het seizoen. Na de kritiek van onder andere Roland Liboton en Sven Nys geeft de wereldkampioen toe dat de kritiek hem geprikkeld heeft. "Ik wil de analyses nu wel eens lezen", zo zegt hij tegen Het Nieuwsblad. 

De voorbije weken eindigde de Belg telkens achter zijn grote rivaal Mathieu van der Poel, maar de Nederlander kon de goed lopende Van Aert niet volgen in Spa. "Als je altijd tweede wordt, heb je geen recht van spreken, dus daar heb ik nooit op gereageerd. Maar ik wist dat het erin zat. Het was nu het moment om te antwoorden met de pedalen. Ik heb hier nog nooit verloren."

Vooral op de steile loopmuur was Van Aert de sterkere ten opzichte van zijn concurrenten. "Je krijgt niet vaak op het seizoen de kans om zo'n muur op te lopen. Ik kan dat goed, dus het was mooi om dat eens te laten zien. De komende weken zullen het nog mooie duels worden met Mathieu."

Foto: Cor Vos