De Maar continueert carrière in China

Marc de Maar rijdt volgend seizoen bij het Chinese Wisdom-Hengxiang. De Maar combineert zijn nieuwe avontuur met zijn am...

De Maar continueert carrière in China

Marc de Maar rijdt volgend seizoen bij het Chinese Wisdom-Hengxiang. De 32-jarige coureur combineert zijn nieuwe avontuur met zijn ambities als mountainbiker.

De Maar: "Mijn ervaringen op de MTB en dan specifiek op het onderdeel marathons hebben mij het geloof gegeven dat ik in staat moet zijn de internationale top in deze discipline te bereiken. Na een mooie carrière op de weg heb ik het gevoel dat ik nu aan een volgend hoofdstuk kan beginnen. De uitdaging om weer helemaal van nul iets op te bouwen heb ik nodig, zoals ik dat eerder al deed toen ik in 2010 vertrok naar een Amerikaanse ploeg en uitkwam voor Curacao."

Mislukt seizoen

"Ik vind het voor mijzelf en Roompot - Oranje Peloton ontzettend jammer dat dit seizoen is mislukt door blessures maar deze nieuwe stap geeft me zeer veel energie voor de toekomst. Ik zal wellicht nog op de weg uitkomen, maar dan alleen met oog op het mountainbike."