Herstel geopereerde Van Avermaet op schema

Voor Greg Van Avermaet eindigde het seizoen in mineur. De Belg kampte met een gebroken linkerenkel. "Hij heeft groen lic...

Herstel geopereerde Van Avermaet op schema
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Voor Greg Van Avermaet eindigde het seizoen in mineur. De BMC-Belg kampte met een gebroken linkerenkel, werd daar aan geopereerd en zit nu middenin zijn herstelperiode. "Hij heeft groen licht gekregen om weer te trainen op de rollers."

Twee weken geleden liep Greg Van Avermaet bij een val op de training een klein breukje op in zijn enkel. De Belg werd direct geopereerd en heeft weer de trainingen kunnen hervatten, blijkt uit een BMC-persbericht.

"Greg heeft zo veel mogelijk rust gepakt en zijn revalidatie verloopt volgens schema", zegt BMC-arts Max Testa. "Nu hij groen licht heeft gekregen om weer te trainen op de rollers, kan hij de intensiteit van de training per dag omhoog schroeven."

Voor Van Avermaet staat het nieuwe seizoen wederom in het tekent van de voorjaarsklassiekers. Vooral het 'nieuwe' parkoers van de Ronde van Vlaanderen staat hoog op de agenda van de Belg.

"Als ik op de rollers bezig ben voel geen pijn", aldus Van Avermaet. "Het is nu een kwestie van nog niet te veel doen, maar ik kan eindelijk weer actief zijn. Ik heb ook weer een paar baantjes getrokken in het zwembad. Ik denk dat mijn enkel nu steeds sneller zal helen. Hopelijk kan ik volgende week nog weer meer."

Foto: Getty Images