Lammertink debuteert voor Katusha in Tour Down Under

Maurits Lammertink gaat van start in de Tour Down Under. De Nederlander zal in Australië zijn eerste koers rijden in die...

Lammertink debuteert voor Katusha in Tour Down Under

Maurits Lammertink gaat van start in de Tour Down Under. De Nederlander zal in Australië zijn eerste koers rijden in dienst van Team Katusha-Alpecin.

Dat vertelde de renner die overkomt van Roompot-Oranje Peloton aan Tubantia. De Nederlander is nu op trainingskamp in Calpe met zijn nieuwe werkgever. Daar is de renner uit Twente onder de indruk van de faciliteiten die de ploeg hem biedt.

"Alles is bij deze ploeg veel groter. De organisatie, het aantal renners, de staff, alles", aldus Lammertink. "We zijn hier in Spanje met 26 renners. Daarnaast zijn er 50 personeelsleden. Twee man personeel op iedere renner, dat is bizar."

Rentree na blessure

Lammertink kende een vreemd laatste jaar bij Roompot-Oranje Peloton. De klassiek renner reed een goede Amstel Gold Race, waarna hij die vorm doortrok naar de Ronde van Luxemburg. Daar werd hij tweemaal tweede achter Philippe Gilbert, maar won hij het eindklassement. In de Ronde van Zwitserland een week later kwam de renner uit Harbrinkhoek zwaar ten val. Hij brak de kop van zijn bovenarm en een rib.

Pas dit najaar maakte hij zijn rentree. "Ik ben daarom blij dat ik in de Tour Down Under mag starten. Het afgelopen jaar koerste ik niet zo veel wedstrijden, ook vanwege mijn blessure. Ik wil bij Katusha wel heel veel gaan rijden. De Tour Down Under heeft twee belangrijke heuvelritten. Daarvoor ga ik mee naar Australië." De Tour Down Under staat op het programma van 17 tot en met 22 januari.

Foto's: Cor Vos