Nys: "Mathieu heeft iets heel aparts, zoals een jonge Sagan"

Momenteel voeren Mathieu van der Poel en Wout Van Aert de boventoon, waar voor Sven Nys de Nederlander er iets bovenuit...

Nys: "Mathieu heeft iets heel aparts, zoals een jonge Sagan"
  • Wout van Aert Wout van Aert

Sven Nys heeft zelf heel wat duellen in het veld uitgevochten. Momenteel voeren Mathieu van der Poel en Wout Van Aert de boventoon, waar voor Nys de Nederlander er iets bovenuit steekt.

Sinds zijn pensioen heeft Sven Nys niet stilgezeten. De huidige teammanager van Telenet-Fidea is druk bezig met de cross en blikte in het tv-programma Van Gils & gasten terug op de dominantie van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert.

"Wout en Mathieu bepalen nu de strijd, maar ik denk dat het feit dat zij al aangekondigd hebben dat ze binnen dit en twee jaar hoogstwaarschijnlijk het veld zullen verlaten ook een stuk van het probleem rond de dalende belangstelling is", aldus Nys. "Dat zorgt ook nog eens voor een negatieve sfeer binnen de cross en dat is wel jammer."

De afgelopen tijd was het vooral Van der Poel die sterker oogt dan Van Aert.

"Bij de jeugd heeft hij ook altijd nét iets beter gescoord dan Van Aert", vervolgt Nys. "Dat gaat zich nu ook weer uiten. Mathieu heeft iets heel aparts, zoals een jonge Sagan. Die maken ze niet elk jaar."

Foto: Cor Vos