De gouden dag van Anna van der Breggen

Zondag 7 augustus werd een gouden dag voor Nederland, maar wel met een zwart randje. Een terugblik op die historische da...

De gouden dag van Anna van der Breggen

Zondag 7 augustus moest het op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gebeuren voor Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Marianne Vos. En het werd een gouden dag, maar wel met een zwart randje. Een terugblik op die historische dag.

"Alles was dit seizoen afgestemd op de Olympische Spelen, waar ik met drie fantastische topsportsters heen mocht: Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Marianne Vos", aldus Anna van der Breggen. "Daarom voelt het soms oneerlijk dat ik de enige ben die de medailles om haar nek heeft hangen. De andere meiden hebben immers ook fantastisch gepresteerd op het juiste moment. Marianne verdient alleen al een medaille voor hoe zij zich na een jaar aan de zijlijn weer heeft teruggeknokt. Hoewel ze dit jaar een andere rol had dan vier jaar geleden in Londen, voerde ze hem met volle overgave uit."

Om ongeveer vijf uur Nederlandse tijd klonk het startschot van de wegwedstrijd voor vrouwen, met op de voorpost het Amerikaanse en het Nederlandse team. Met een klein peloton, slechts 68 rensters, gebeurde er de eerste kilometers niet veel. Wel reed wereldkampioene Lizzie Armitstead lek, waarna hardrijdsters als Lisa Brennauer en Ellen van Dijk enkele speldenprikjes uitdeelden.

 

wieler-revue-jaaroverzicht-2016

Lees de volledige terugblik van de gouden dag van Anna van der Breggen in het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016. In dit nummer blikken we uitgebreid terug op het afgelopen seizoen met de smaakmakers, waaronder Wout Poels, Peter Sagan en Anna van der Breggen.

? Bestel hier het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016!

Foto: ANP Foto