Terugblik: Het jaar van Peter Sagan

Peter Sagan is zonder twijfel de renner van het jaar. Reden genoeg om in 10 momenten terug te kijken op Sagans superseiz...

Terugblik: Het jaar van Peter Sagan
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan is ongetwijfeld de renner van het jaar. Met onder meer een Europese en een wereldtitel zal niemand dat tegenspreken. Reden genoeg om in 10 momenten terug te kijken op Sagans superseizoen.

1 OMLOOP HET NIEUWSBLADPeter Sagan heeft al enkele jaren een gezonde rivaliteit met Greg Van Avermaet. Vaak wint Sagan de onderlinge tweestrijd, maar soms delft de Slowaak ook het onderspit. Zo ook in de eerste serieuze krachtmeting van 2016. In de Omloop Het Nieuwsblad ontstaat er een kopgroep van vier waarin Sagan en Van Avermaet elkaar constant beloeren. In de uiteindelijke sprint wint Van Avermaet vrij gemakkelijk. Een flinke tik voor Sagan die normaal gesproken in een vlakke sprint altijd de snelste is. Toch was de wereldkampioen na afloop nonchalant over zijn nederlaag. "De Ronde van Vlaanderen is nog ver weg. Dit was een mooie koers met de sterkste renners vooraan. Dat ik dan geklopt wordt door Greg Van Avermaet is niet zo erg."

2 GENT-WEVELGEMDat de nederlaag in de Omloop Het Nieuwsblad op zichzelf stond bewees Sagan in Tirreno-Adriatico, maar vooral in Gent-Wevelgem. In de Vlaamse semi-klassieker ontstond er in de finale een selecte kopgroep waar Sagan vanzelfsprekend deel van uitmaakte. Hoewel Sep Vanmarcke er alles aan deed om weg te komen, bleef de kopgroep uiteindelijk bij elkaar waarna Sagan de sprint met de vingers in de neus won. "Ik ben erg tevreden met deze overwinning want mijn schoonvader heeft een erg moeilijke periode achter de rug. Ik wil deze zege dan ook aan hem opdragen. Er zijn belangrijkere dingen in de wereld dan overwinningen en tweede plaatsen. Ik rijd vanwege een passie, niet vanwege ambitie."

 

wieler-revue-jaaroverzicht-2016

Het volledige superseizoen van Peter Sagan lees je in het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016. In dit nummer blikken we uitgebreid terug op het afgelopen seizoen met de smaakmakers, waaronder Wout Poels, Peter Sagan en Anna van der Breggen.

? Bestel hier het Wieler Revue Jaaroverzicht 2016!

Foto: Cor Vos