Van der Poel boekt tweede zege van het weekend in Flandriencross

Mathieu van der Poel heeft ook de Flandriencross gewonnen. De Nederlands kampioen viel al in de tweede ronde aan en hiel...

Van der Poel boekt tweede zege van het weekend in Flandriencross

Mathieu van der Poel heeft zijn tweede overwinning van dit weekend geboekt. In de Flandriencross om de strijd om de DVV Verzekeringen Trofee bleef hij Wout Van Aert en Laurens Sweeck na een lange solo nipt voor. 

De start op het razendsnelle parkoers was uitstekend voor Sweeck. De Belg van ERA Real Estate-Circus nam de leiding over het peloton. Door het smalle en bochtige parkoers was het lastig om in te halen, maar na twee rondes zag Van der Poel zijn kans schoon en demarreerde. Hij sloeg direct een gaatje en enkel Tom Meeusen kon de Nederlands kampioen volgen. Niet veel later maakte Meeuwsen echter een foutje waardoor Van der Poel alleen op kop kwam te zitten.

Bijna de gehele wedstrijd bleef de voorsprong van Van der Poel rond de twaalf seconden liggen. Van Aert en Sweeck deden er alles aan terug te komen aan de kop van de koers, maar wat ze ook deden heel veel dichter kwamen ze niet. Het klassement blijft wel in handen van Van Aert. Bij de vrouwen ging de zege naar Sanne Cant.

Foto: Cor Vos