UCI nog niet akkoord met plan kleinere teams

De UCI verzet zich voorlopig tegen het plan van wedstrijdorganisatoren ASO, RCS Sport en Flanders Classic de omvang per...

UCI nog niet akkoord met plan kleinere teams

De UCI heeft vandaag gereageerd op het plan van organisatoren ASO, RCS Sport en Flanders Classic om volgend seizoen het aantal renners per ploeg te verminderen in hun wedstrijden. De internationale wielerunie stelt in het statement dat de organisatoren dit besluit helemaal niet kunnen nemen en dat dit in handen ligt van de Professional Cycling Council (PCC). 

De UCI zegt verder dat er onlangs een vergadering is geweest van de PCC, waarbij de verschillende belanghebbenden afspraken de tijd te nemen wat betreft de omvang van de teams. Het is niet de eerste keer dat de UCI en de organisatoren in conflict liggen met elkaar, want eerder dreigde de ASO haar koersen uit de WorldTour te halen.

De UCI is niet de enige die kritiek heeft op het besluit van de wedstrijdorganisatoren, want in een eerder stadium lieten onder meer Cannondale-manager Jonathan Vaughters en Quick Step Floors-manager Patrick Lefevere weten moeite te hebben met de beslissing.