HomeNieuwsVan der Poel superieur in wereldbekercross Zeven

Van der Poel superieur in wereldbekercross Zeven

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross van Zeven op zijn naam geschreven. Na een lange achtervolging kwam hij op...

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross van Zeven naar zijn hand gezet. De Nederlands kampioen kende in Duitsland een erbarmelijke start, maar kwam terug en liet iedereen vervolgens zijn hielen zien. Wout Van Aert en Kevin Pauwels werden respectievelijk tweede en derde. 

Na de start was het Tom Meeuwsen die de leiding had in de wedstrijd. Van Aert zat niet ver achter zijn landgenoot, maar grote afwezige vooraan was Van der Poel. De renner van Beobank-Corendon had problemen met zijn fiets en liep in de eerste ronde al vijftien seconden achter op zijn grote rivaal Van Aert. De wereldkampioen had ondertussen de leiding overgenomen en de duimschroeven aangedraaid. Meeusen was de enige die kon volgen in de eerste rondes.

Pas na drie rondjes was Van der Poel voorbij alle achterblijvers, waardoor hij zijn achtervolging van dan pas kon inzetten. Binnen mum van tijd reed hij naar de inmiddels geloste Meeusen toe en op vijf rondjes van het einde kwam hij alweer vooraan piepen. Even nam de wereldkampioen van 2015 rust, maar een ronde later nam hij het heft in handen en sloeg hij binnen no-time een enorm gat met Van Aert. Gestaag liep Van der Poel uit waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Van Aert behoudt wel de leiding in het wereldbekerklassement.

Bij de vrouwen was het wel raak voor de Belgen, want daar ging de zege naar Sanne Cant. Bij de beloften was het Nederlander Joris Nieuwenhuis die de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Door de zege van Nieuwenhuis staat hij nu ook eerste in het klassement.

Foto: Cor Vos 

website-banner

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...