WorldTour-aanvraag TJ Sport nog niet door licentiecommissie

De UCI-licentiecommissie buigt zich nog over de aanvraag van TJ Sport. De opvolger van Lampre-Merida krijgt uitstel omda...

WorldTour-aanvraag TJ Sport nog niet door licentiecommissie

De UCI maakte gisteren bekend welke teams een WorldTour-licentie ontvangen. Zeventien van de achttien aanvragen zijn gehonoreerd, enkel TJ Sport, de opvolger van Lampre-Merida, is nog niet zeker van een plekje op het hoogste niveau. Hun aanvraag wordt nog tegen het licht gehouden door de UCI.

Het Chinese TJ Sport maakte direct duidelijk in een persbericht dat ze extra tijd hebben gekregen van de wielerbond om te voldoen aan de eisen. "De ploeg heeft eerder al uitstel van de deadline aangevraagd en gekregen", zo luidt het persbericht. "Het management acht een verlenging van de deadline noodzakelijk om de documenten op een zo compleet mogelijke manier te leveren, zoals de standaard van de UCI vereist."

TJ Sport kan volgend jaar beschikken over een gedeelte van het rennersbestand van Lampre-Merida, waaronder kopmannen Diego Ulissi, Rui Costa en Louis Meintjes. Daarnaast heeft het team zich versterkt met de ervaren renners Marco Marcato en Darwin Atapuma en wonnen ze de strijd om het Italiaanse toptalent Filippo Ganna.

Foto: Cor Vos