TDU-directeur: "Sagan kan Tour Down Under winnen"

In 2010 reed Peter Sagan met de Tour Down Under zijn eerste koers op het hoogste niveau. Nu keert hij terug. "Hij kan de...

TDU-directeur: "Sagan kan Tour Down Under winnen"
  • Peter Sagan Peter Sagan

In 2010 reed Peter Sagan met de Tour Down Under zijn eerste koers op het hoogste niveau. En begin volgend jaar keert hij na zes jaar afwezigheid terug in Australië "Hij kan deze race winnen."

Met zijn nieuwe team Bora-hansgrohe trekt Peter Sagan in januari naar Australië voor de Tour Down Under. Koers-directeur Mike Turtur denkt dat de Slovaak meteen mee kan doen om de eindwinst in de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar.

"Hij kan deze race winnen, omdat hij op ieder terrein een van de favorieten is", aldus Turtur tegen Cyclingnews. "Maar het hangt af van zijn vorm, zoals bij veel Europeanen, rond die tijd van het jaar. Maar dat maakt de Tour Down Under erg interessant om naar te kijken."

Zes jaar geleden reed Sagan, toen nog een eerstejaars neo-prof, in de koninginnenrit naar Willunga Hill samen met wereldkampioen Cadel Evans, Alejandro Valverde en Luis Leon Sanchez voorop. Het was het startschot van een schitterende carrière voor Sagan, die zijn sterrenstatus daarna absoluut waarmaakte.

Foto: Cor Vos