Revelatie Chaves start seizoen 'Down Under'

Johan Esteban Chaves begint zijn seizoen in januari in Australië. De 'Colombian Kangaroo' staat op de startlijst van de...

Revelatie Chaves start seizoen 'Down Under'
  • Esteban Chaves Esteban Chaves

Johan Esteban Chaves begint zijn seizoen in januari in Australië. De 'Colombian Kangaroo' start in de Tour Down Under, om vervolgens door te gaan naar de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Jayco Herald Sun Tour.

Johan Esteban Chaves maakt volgend jaar zijn debuut in de Tour Down Under. De Colombiaan van Orica-BikeExchange start voor het eerst in een Australische koers.

"Deze wedstrijden zijn superbelangrijk voor Orica-BikeExchange", aldus Chaves. "We kunnen alleen maar deze drie wedstrijden in Australië rijden, dus ik ben blij om er dan te zijn met de ploeg."

Later dit seizoen is de Giro d'Italia het hoofddoel van Chaves. Vorig jaar werd de 26-jarige coureur nog tweede in de Giro, achter Vincenzo Nibali. Aan het eind van het seizoen behaalde de Colombiaan ook nog een derde plek in het algemeen klassement van de Vuelta a España en pakte hij zijn eerste monument met de Ronde van Lombardije.

Foto: Cor Vos