Basso neemt het op voor Contador na kritiek Tinkov

Basso neemt het op voor Contador na kritiek Tinkov

Ivan Basso heeft het opgenomen voor Alberto Contador na de kritiek die de Spanjaard ontving van Oleg Tinkov. De Russische teambaas van Team Tinkoff-Saxo was niet te spreken over de mentaliteit van Contador. Basso is het niet met Tinkov eens.

"Als een huwelijk strandt zijn er altijd problemen. Dat is het ook geval tussen Contador en Tinkov. De tijd zal leren wie het gelijk aan zijn zijde heeft. Contador is nog altijd een zeer sterke renner en ik begrijp dat hij zijn carriere voortzet. Niemand, ook Tinkov niet, heeft het recht te bepalen wanneer een kampioen moet stoppen."

'Geobsedeerd door de Tour'

Tinkov zei verder dat Contador geobsedeerd is door de Tour de France en daarom nooit het uiterste uit zijn mogelijkheden haalde in die wedstrijd. Ook daar is Basso het niet mee eens. "Er is niks mis mee dat een renner geobsedeerd is door een bepaalde koers. Zonder die passie had hij nooit het palmares opgebouwd dat hij nu heeft. Ik ben ervan overtuigd dat Contador de Tour nog eens kan winnen. Hij koerst niet tegen renners als Froome en Quintana, hij koerst vooral tegen zichzelf.""