HomeNieuwsRonde van Sicilië maakt na veertig jaar rentree op kalender

Ronde van Sicilië maakt na veertig jaar rentree op kalender

De Ronde van Sicilië is terug. Na veertig jaar afwezigheid zal de koers opnieuw plaats vinden, waarschijnlijk in oktober...

De Ronde van Sicilië is terug. Na veertig jaar afwezigheid zal de koers opnieuw plaats vinden, waarschijnlijk in oktober volgend jaar.

Dat meldt Giornale di Sicilia. Gisteren werden in de Siciliaanse hoofdstad Palermo de plannen gepresenteerd voor het evenement. Het zal officieel door het leven gaan als Grand Tour of Sicily.

Op het programma staan koersen in drie categorieën: de Grand Tour of Sicily Pro Race is de belangrijkste. Dat wordt een zesdaagse koers voor mannelijke profs, maar ook een voor de vrouwen. Ook zij koersen zes dagen. Daarnaast is er de Grand Tour of Sicily Tourist Race; daarin rijden semiprofs en amateurs een parkoers dat langs plaatsen voert die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Als laatste is er de Grand Tour of Sicily Paracycle & Diabetes Race: twee categorieën deelnemers die op een dag hun koers afleggen.

Giovanni Visconti en Vincenzo Nibali zullen blij zijn met de terugkeer van de Ronde van Sicilië. Beiden zijn afkomstig van het eiland. Giovanni Visconti en Vincenzo Nibali zullen blij zijn met de terugkeer van de Ronde van Sicilië. Beiden zijn afkomstig van het eiland.

Culturele reis

“We wilden een van de meest geliefde sporten een terugkeer laten maken naar Sicilië”, aldus Anthony Barbagallo, betrokken bij het project. “Het doel is een culturele reis te maken met de renners over ons eiland. We werken samen met de regio Sheffield, zij helpen ons bij de organisatie van de koers.”

Daarnaast zijn er ook Aziatische investeerders die baat hebben bij de Siciliaanse ronde. Zij mengen zich de laatste jaren meer en meer op het eiland en zien ook in deze wielerwedstrijd een zinvolle investering. “Momenteel representeren zij de belangrijkste internationale toeristische inkomsten”, vertelt Barbagallo.

Barbagallo lichtte ook een tipje van de sluier wat betreft doorkomstplaatsen van de ronde. Vertrek- en aankomstplaatsen zijn echter nog niet bekend.Van de doorkomstplaatsen is Siracusa het meest bekend. De Giro d’Italia van 2017 kent ook twee dagen op Sicilië: de vierde etappe van de Giro voert van Cefalù naar de Etna. Een dag later trekt het peloton van Pedara naar Messina, de plaats van herkomst van Vincenzo Nibali.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...