HomeNieuwsRonde van Sicilië maakt na veertig jaar rentree op kalender

Ronde van Sicilië maakt na veertig jaar rentree op kalender

De Ronde van Sicilië is terug. Na veertig jaar afwezigheid zal de koers opnieuw plaats vinden, waarschijnlijk in oktober...

De Ronde van Sicilië is terug. Na veertig jaar afwezigheid zal de koers opnieuw plaats vinden, waarschijnlijk in oktober volgend jaar.

Dat meldt Giornale di Sicilia. Gisteren werden in de Siciliaanse hoofdstad Palermo de plannen gepresenteerd voor het evenement. Het zal officieel door het leven gaan als Grand Tour of Sicily.

Op het programma staan koersen in drie categorieën: de Grand Tour of Sicily Pro Race is de belangrijkste. Dat wordt een zesdaagse koers voor mannelijke profs, maar ook een voor de vrouwen. Ook zij koersen zes dagen. Daarnaast is er de Grand Tour of Sicily Tourist Race; daarin rijden semiprofs en amateurs een parkoers dat langs plaatsen voert die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Als laatste is er de Grand Tour of Sicily Paracycle & Diabetes Race: twee categorieën deelnemers die op een dag hun koers afleggen.

Giovanni Visconti en Vincenzo Nibali zullen blij zijn met de terugkeer van de Ronde van Sicilië. Beiden zijn afkomstig van het eiland. Giovanni Visconti en Vincenzo Nibali zullen blij zijn met de terugkeer van de Ronde van Sicilië. Beiden zijn afkomstig van het eiland.

Culturele reis

“We wilden een van de meest geliefde sporten een terugkeer laten maken naar Sicilië”, aldus Anthony Barbagallo, betrokken bij het project. “Het doel is een culturele reis te maken met de renners over ons eiland. We werken samen met de regio Sheffield, zij helpen ons bij de organisatie van de koers.”

Daarnaast zijn er ook Aziatische investeerders die baat hebben bij de Siciliaanse ronde. Zij mengen zich de laatste jaren meer en meer op het eiland en zien ook in deze wielerwedstrijd een zinvolle investering. “Momenteel representeren zij de belangrijkste internationale toeristische inkomsten”, vertelt Barbagallo.

Barbagallo lichtte ook een tipje van de sluier wat betreft doorkomstplaatsen van de ronde. Vertrek- en aankomstplaatsen zijn echter nog niet bekend.Van de doorkomstplaatsen is Siracusa het meest bekend. De Giro d’Italia van 2017 kent ook twee dagen op Sicilië: de vierde etappe van de Giro voert van Cefalù naar de Etna. Een dag later trekt het peloton van Pedara naar Messina, de plaats van herkomst van Vincenzo Nibali.

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...