Van Avermaet over blessure: 'Beter nu, dan in januari'

Greg van Avermaet heeft gisteren succesvol een operatie ondergaan. Deze was nodig vanwege een breukje in de enkel opgelo...

Van Avermaet over blessure: 'Beter nu, dan in januari'
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg van Avermaet heeft gisteren succesvol een operatie ondergaan. Deze was nodig vanwege een breukje in de enkel opgelopen bij een valpartij op training.

"Greg is geopereerd aan zijn linkerenkel na een ongelukje op de mountainbike", stelt ploegdokter van BMC Max Testa in een persbericht van de ploeg. "Een klein plaatje met een aantal schroeven zijn gebruikt om de breuk te stabiliseren." De operatie werd, zoals gisteren gemeld, uitgevoerd door Dr. Tim Leenders. "Greg is 's nachts in het hotel gebleven en deze morgen mocht hij naar huis."

Testa stelt verder dat de olympisch kampioen op de weg over twee weken weer op de fiets kan zitten. Al zal dat nog niet buiten zijn. "Daarna zullen we de trainingen zwaarder maken en hem na vier tot zes weken weer op de koersfiets zetten. We zullen zijn herstel nauwlettend in de gaten houden. Op het trainingskamp in december zullen we nog eens rustig evalueren."

Extra zwaar trainingsblok

"Ik voel me goed", was de eerste reactie van Van Avermaet. "Het is natuurlijk beter om helemaal niet geblesseerd te zijn. Maar ik kan er niets aan veranderen. Beter nu, dan in januari." Hij verwacht dat hij op tijd klaar zal zijn om het seizoen goed te beginnen. "Ik zal er een extra zwaar trainingsblok tegenaan moeten gooien."

Hij vertelt over zijn ongeluk. "Na een paar weken zonder de fiets ging ik voor het eerst weer trainen. Ik besloot de mountainbike te pakken. Ik ging een bocht in, wellicht te snel. Er lag water op de grond. Ik wilde daar geen moeite mee hebben. Ik haalde mijn voet van het pedaal af en viel, waardoor ik een breukje opliep."

Foto: Cor Vos