Boom voegt aantal veldritten toe aan koerskalender

Lars Boom rijdt ook deze winter een aantal veldritten als voorbereiding op het wegseizoen van 2017. Dat meldt de Noord-B...

Boom voegt aantal veldritten toe aan koerskalender

Lars Boom rijdt ook deze winter een aantal veldritten als voorbereiding op het wegseizoen van 2017. Dat meldt de Noord-Brabander op Twitter.

Ook vorig jaar reed de nu 30-jarige renner van Astana - volgend jaar LottoNL-Jumbo - een aantal veldritten. Daarin reed hij voornamelijk in de marge rond. Van de crossen die hij reed was destijds de wereldbekermanche van Heusden-Zolder de belangrijkste. Daar werd de Nederlander 43ste.

"Ik heb echt afgezien", meldde hij destijds na de cross. De 43ste plaats was namelijk de laatste plaats in het deelnemersveld. "Mijn rug deed pijn en ik voelde me nooit goed op de fiets. Het ging heel hard. Ik had een goede start, maar daarna ging het steeds slechter."

Spanje

Diezelfde veldrit in Heusden-Zolder staat ook nu op het programma van Boom. Eerst trekt de Vlijmenaar naar Spanje. In het Baskenland legt hij dan drie veldritten af.

De cross in Heusden-Zolder staat dan op 26 december op het programma. Daar won Boom in 2010 een sneeuweditie van de veldrit. Of de Nederlander na Tweede Kerstdag nog crossen in Astana-tenue rijdt, dan wel in het nieuwe jaar in LottoNL-Jumbo tricot, is nog niet bekend. "Mijn programma is nog niet helemaal correct", schrijft de Nederlander namelijk in zijn tweet.

Eén fan heeft Boom alvast weer te pakken: