Poels: 'Wil enorm graag kopman zijn in een grote ronde'

Wout Poels steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. De Limburger van Team Sky wil kopman zijn in een grote rond...

Poels: 'Wil enorm graag kopman zijn in een grote ronde'
  • Wout Poels Wout Poels

Wout Poels steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. De Limburger van Team Sky wil kopman zijn in een grote ronde.

De klimmer was voor het tweede jaar op rij een belangrijke knecht voor Chris Froome in de Tour de France. Daardoor heeft Poels het vertrouwen gekregen dat hij ook voor eigen kansen kan rijden in een grote ronde. Na het Saitama Criterium liet de Limburger van zich horen.

"Ik wil echt enorm graag kopman zijn in een grote ronde", stelde Poels. "Maar met Chris Froome in de ploeg, zal dat natuurlijk niet kunnen in de Tour de France. Ik zal het in een van de twee andere grote rondes moeten doen."

Giro of Vuelta

Dus blijven de Giro d'Italia en de Vuelta a España over voor de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. "Ik hou van koersen in Italië", geeft Poels toe. "Maar in mei en juni kan het daar verschrikkelijk weer zijn. Ik kan in slecht weer presteren, liet ik ook zien in Luik. Maar in Spanje is het vaak beter weer, dat vind ik wel belangrijk", gaf hij toe.

"Het maakt me allemaal niet heel veel uit, als ik maar eens een keer voor eigen kansen mag rijden in een grote ronde", besloot Poels. Op het kopmanschap in de Giro d'Italia kan de Limburger alvast niet rekenen. Eerder deze week werd namelijk het programma van Mikel Landa bekend gemaakt. Volgens de Spaanse krant AS gaat de Bask als kopman van start in de Giro. Hij zal de ronde van zijn eigen streek laten schieten en rijdt als voorbereiding op de Italiaanse grote ronde Tirreno-Adriatico en de Giro del Trentino. Dit jaar moest Landa ziek opgeven in de twaalfde etappe.

Foto's: Cor Vos