'Tour of Guangxi volgend jaar 38ste WorldTour-koers'

De Chinese organisatie van de Tour of Guangxi zou in verregaande gesprekken zijn met de UCI over een toevoeging op de Wo...

'Tour of Guangxi volgend jaar 38ste WorldTour-koers'

Geruchten doen de ronde dat de WorldTour-kalender voor volgend jaar nog wordt uitgebreid met een 38ste koers. De Chinese organisatie van de Tour of Guangxi zou in verregaande gesprekken zijn met de UCI over een toevoeging.

Volgens Cycling Weekly is de toevoeging van de Tour of Guangxi nagenoeg rond. De Chinese rittenkoers zou verreden moeten worden in de zuidelijke regio Guangxi, heeft een duur van zes dagen, kent ook een vrouwenversie en staat gepland op 23 oktober 2017.

Die plek op de kalender betekent dat het WorldTour-seizoen niet wordt afgesloten met de Ronde van Lombardije, maar in het Verre Oosten.

De organisatie achter de Tour of Guangxi is Wanda Sports Group, het Chinese bedrijf dat eerder de Giro d'Italia en de Tour de France over wilde nemen.

Eerder werd de WorldTour-kalender 2017 door de UCI uitgebreid van 27 naar 37 wedstrijden, met onder andere de Strade Bianche, de Tour of California en de Prudential RideLondon & Surrey Classic als nieuwe koersen op het hoogste niveau.

Foto: Getty Images