HomeNieuwsBlijlevens ploegleider bij WM3 Pro Cycling

Blijlevens ploegleider bij WM3 Pro Cycling

Jeroen Blijlevens wordt ploegleider bij WM3 Pro Cycling. De voormalig topsprinter tekent een contract voor twee seizoene...

Jeroen Blijlevens (44) wordt ploegleider bij WM3 Pro Cycling. De voormalig topsprinter tekent een contract voor twee seizoenen en begint het ploegleiderschap per 1 januari 2017. Met de aanstelling van Jeroen Blijlevens is de technische staf van de voortgezette Rabobank-Liv-formatie voor komend seizoen volledig ingevuld.

Jeroen Blijlevens was na zijn wielerloopbaan al een tijdlang ploegleider. De afgelopen paar jaar vervulde hij een functie bij een fietskledingfabrikant.

“Het is schitterend om terug in de ploegleiderswagen te kunnen stappen”, aldus Blijlevens. “En dan ook nog eens op het allerhoogste niveau. Ik wil WM3 Pro Cycling en alle wielersportfans mijn toegevoegde waarde als ploegleider laten zien. We gaan voor klinkende overwinningen en werken met onze talenten aan een duurzame toekomst. De kampioenen en winnaars van morgen willen we verbeteren en klaarstomen voor het grote werk.”

Teammanager Eric van den Boom is blij dat Blijlevens WM3 Pro Cycling versterkt. “Jeroen is iemand met een enorme staat van dienst in de wielersport. Met etappeoverwinningen in de Tour, Vuelta en Giro is hij één van de beste sprinters die Nederland ooit heeft gehad. Het is bijzonder mooi dat we zo’n grote naam aan onze ploeg kunnen binden. Hij beschikt over een karrevracht aan ervaring en kan deze als geen ander overdragen op onze rensters. Wat ook in Jeroens voordeel spreekt is dat hij eerder al actief was in het vrouwenwielrennen.”

Marianne Vos, één van de uithangborden van WM3 Pro Cycling, is blij dat ze weer mag samenwerken met Jeroen Blijlevens. In een eerder stadium, toen de wielerploeg nog onder andere teamnamen rondreed, was de 44-jarige Brabander ook al haar ploegleider. “We hebben enkele jaren heel fijn en professioneel samengewerkt. Mede dankzij hem heb ik indertijd grote overwinningen binnengesleept en een belangrijke basis gelegd voor de successen die nadien kwamen. Hopelijk gaan we met WM3 Pro Cycling opnieuw de vruchten plukken van Jeroens expertise.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Team Jumbo-Visma met 3 Nederlanders in Vuelta: ‘Roglic heeft logischerwijs niet de beste voorbereiding gehad’

Met Primoz Roglic heeft de ploeg een onbetwiste kopman aan het vertrek in Utrecht....

Video | Cecilie Uttrup Ludwig op z’n Cecilie’s: ‘Holy moly, no no no!’

Marianne Vos won afgelopen week bijna alle etappes in de Tour of Scandinavia, maar...

Tim Merlier na EK: ‘Als ik uit het wiel kan komen, win ik’

Tim Merlier moest gisteren tijdens de wegwedstrijd van het EK wielrennen in München zijn...

Bondscoach Moerenhout: ‘Fabio laat zich gelden als een echte leider’

Natuurlijk zijn het vooral de snelle benen die Fabio Jakobsen gisteren Europees kampioen maakten...

Meer zoals dit

Team Jumbo-Visma met 3 Nederlanders in Vuelta: ‘Roglic heeft logischerwijs niet de beste voorbereiding gehad’

Met Primoz Roglic heeft de ploeg een onbetwiste kopman aan het vertrek in Utrecht....

Andrei Tchmil over Van Aert: ‘Volgens mij moet hij naar Lefevere toe, die kan hem grote koersen laten winnen’

In gesprek met Bahamontes gaat Tchmil, die tegenwoordig een wielerfabriek heeft in Moldavië, in...

Danny van Poppel maakt grote indruk als lead-out Jakobsen: ‘Ik dacht even: waar blijft hij, maar hij kwam daarna zo hard!’

Even leek Jakobsen in de slotfase iets te ver te zitten na een versnelling...