HomeNieuwsBlijlevens ploegleider bij WM3 Pro Cycling

Blijlevens ploegleider bij WM3 Pro Cycling

Jeroen Blijlevens wordt ploegleider bij WM3 Pro Cycling. De voormalig topsprinter tekent een contract voor twee seizoene...

Jeroen Blijlevens (44) wordt ploegleider bij WM3 Pro Cycling. De voormalig topsprinter tekent een contract voor twee seizoenen en begint het ploegleiderschap per 1 januari 2017. Met de aanstelling van Jeroen Blijlevens is de technische staf van de voortgezette Rabobank-Liv-formatie voor komend seizoen volledig ingevuld.

Jeroen Blijlevens was na zijn wielerloopbaan al een tijdlang ploegleider. De afgelopen paar jaar vervulde hij een functie bij een fietskledingfabrikant.

“Het is schitterend om terug in de ploegleiderswagen te kunnen stappen”, aldus Blijlevens. “En dan ook nog eens op het allerhoogste niveau. Ik wil WM3 Pro Cycling en alle wielersportfans mijn toegevoegde waarde als ploegleider laten zien. We gaan voor klinkende overwinningen en werken met onze talenten aan een duurzame toekomst. De kampioenen en winnaars van morgen willen we verbeteren en klaarstomen voor het grote werk.”

Teammanager Eric van den Boom is blij dat Blijlevens WM3 Pro Cycling versterkt. “Jeroen is iemand met een enorme staat van dienst in de wielersport. Met etappeoverwinningen in de Tour, Vuelta en Giro is hij één van de beste sprinters die Nederland ooit heeft gehad. Het is bijzonder mooi dat we zo’n grote naam aan onze ploeg kunnen binden. Hij beschikt over een karrevracht aan ervaring en kan deze als geen ander overdragen op onze rensters. Wat ook in Jeroens voordeel spreekt is dat hij eerder al actief was in het vrouwenwielrennen.”

Marianne Vos, één van de uithangborden van WM3 Pro Cycling, is blij dat ze weer mag samenwerken met Jeroen Blijlevens. In een eerder stadium, toen de wielerploeg nog onder andere teamnamen rondreed, was de 44-jarige Brabander ook al haar ploegleider. “We hebben enkele jaren heel fijn en professioneel samengewerkt. Mede dankzij hem heb ik indertijd grote overwinningen binnengesleept en een belangrijke basis gelegd voor de successen die nadien kwamen. Hopelijk gaan we met WM3 Pro Cycling opnieuw de vruchten plukken van Jeroens expertise.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...