Wuyts: "Veldrijd-bezoek blijft thuis zonder Nys"

Michel Wuyts maakt de balans op van het veldrijdseizoen: een seizoen zonder Sven Nys, met twee meesters en teruglopende...

Wuyts: "Veldrijd-bezoek blijft thuis zonder Nys"

Michel Wuyts heeft in een open column op Sporza de balans van het veldrijdseizoen opgemaakt: een seizoen zonder Sven Nys, met twee meesters en teruglopende bezoekersaantallen.

"Of we Sven Nys dan echt missen? Wout Van Aert en Mathieu van der Poel maken veel goed, maar ik merk wel dat de belangstelling wat is teruggelopen. In Sint-Niklaas was het schrijnend: daar kwam men zaterdag niet eens aan de helft van de 8.000 toeschouwers van vorig jaar."

"Veel fans konden zich vereenzelvigen met een topfiguur die 15 jaar de kar getrokken heeft. Nys is weggevallen, waardoor veel 50'ers het vanop een afstand in hun warme zetel zullen bekijken. Het is een uitdaging voor de nieuwe generatie supporters, de huidige 20'ers en 30'ers, om het spoor van Van Aert en Van der Poel te volgen, op voorwaarde dat zij in de cross blijven."

"Bart Wellens zegt dat er te veel crossen op televisie uitgezonden worden. Hij heeft volkomen gelijk. Je kunt ook niet doen wat Wellens en Nys op latere leeftijd gedaan hebben: 40 crossen per seizoen rijden."

? Bestel hier de nieuwe Wieler Revue in onze webshop!

Foto: Cor Vos