Van Aert wil paar dagen tot rust komen in Calpe

Van Aert wil paar dagen tot rust komen in Calpe

Na een stormachtig begin van het nieuwe crossseizoen knijpt wereldkampioen Wout Van Aert er even tussenuit om in het Spaanse Calpe de batterijen weer op te laden. Van Aert zegt dat hij de rust nodig heeft om mentaal fris te blijven.

"Ik voel de druk op mijn schouders. Als wereldkampioen wordt er van je verwacht dat je overal waar je komt presteert. Het seizoen is erg lang dus soms is het noodzakelijk om even gas terug te nemen. Dat gaat in Spanje makkelijker dan in het drukke België. Daarnaast is het ook lekker om in de Spaanse zon te trainen, want het weer in België zal een stuk slechter zijn. In België heb ik zoveel te doen, het is vaak onmogelijk om een avondje op de bank neer te ploffen en te rusten."

Van Aert kijkt positief terug op het eerste gedeelte van het seizoen. Mathieu van der Poel was er in september nog niet bij zodat Van Aert een grote voorsprong nam in de meeste klassementen. Ook de veldritten in de Verenigde Staten waren een groot succes. "Ik heb daar veel plezier gehad. Het is leuk om ook eens met andere fans in contact te komen. Het publiek in Amerika bestaat zeker uit kenners, terwijl ik hier in Europa ook vaak te maken heb met dronken mensen en kinderen. De mix tussen die twee maakt het leuk."