Gilbert mag hopen op plaats Quick-Step-selectie Ronde van Vlaanderen

Er is een kans dat Philippe Gilbert de Ronde van Vlaanderen rijdt. Manager Patrick Lefevere staat open voor een deelname...

Gilbert mag hopen op plaats Quick-Step-selectie Ronde van Vlaanderen
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Er is een kans dat Philippe Gilbert de Ronde van Vlaanderen rijdt. Manager Patrick Lefevere staat open voor een deelname van de Waal aan de klassieker.

Dat vertelde de manager tegen HLN.be. Gilbert, de Belgische kampioen, reed in 2012 voor het laatst Vlaanderens Mooiste. BMC stelde hem de laatste vijf edities niet op, omdat hij in die koers zou botsen met Greg van Avermaet. De gedachte was dat Van Avermaet niet kon rekenen op de steun van de Waal als het om de zege ging.

Dat kon rekenen op ontgoocheling bij Gilbert. De 34-jarige renner tekende onlangs bij Quick-Step, dat volgend jaar door het leven gaat als Quick-Step Floors. Begin december gaat de ploeg op een eerste trainingsstage van deze winter. Daar wordt het programma exact samengesteld. Gilbert sprak tegen zijn nieuwe manager al wel de wens uit om de Ronde van Vlaanderen te rijden.

Vlaamse en Waalse klassiekers

De ploegleiding en manager Patrick Lefevere zijn positief over het idee. "Maar alle Vlaamse en Waalse klassiekers rijden, dat gaat niet", legt Lefevere uit. "Maar een aantal Vlaamse en Waalse wedstrijden combineren is zeker mogelijk."

Tijdens die Waalse klassiekers zal zoals vaker de focus van de Belgisch kampioen liggen op de Amstel Gold Race. Daar werd hij al drie keer winnaar. Parijs-Roubaix lijkt sowieso niet in het programma van de renner opgenomen te gaan worden.

De winnaar van drie 'monumenten' (twee keer Lombardije, één keer Luik) nam tot nu toe acht keer deel aan de Ronde van Vlaanderen. Voor het eerst in 2003, voor het laatst vier jaar terug. Zijn beste prestatie in de hoogmis van de Vlaamse koers was twee keer een derde plaats: in 2009 en 2010.

Foto: Cor Vos