Rasmussen: 'Kritiek op persoon Riis is enorm hypocriet'

Michael Rasmussen heeft van zich laten horen. De Deen vindt het goed dat zijn landgenoot Riis terug is in het wielrennen...

Rasmussen: 'Kritiek op persoon Riis is enorm hypocriet'

Michael Rasmussen heeft van zich laten horen. De Deen vindt het goed dat zijn landgenoot Riis terug is in het wielrennen en snapt de ophef rond Riis niet.

Eerder deze week werd de officiële terugkeer van Bjarne Riis in de wielersport bekend gemaakt. De Deense oud-ploegleider van Team CSC en Saxo-Bank gaat twee ploegen onder zijn hoede nemen. Het Continentale Team Virtu-Pro VeloConcept en de vrouwenploeg BMS Birn, dat uitkomt in de Women's WorldTour.

De Deense wielerbond is niet te spreken over de terugkeer van Riis. Niet alleen omdat hij zelf doping heeft gebruikt, klinkt het vanuit die hoek. "Vooral omdat hij als ploegleider doping toestond aan zijn renners en ze zelfs aanzette tot dopinggebruik."

Hetze tegen Riis

Michael Rasmussen is het niet eens met de kritiek die de Deense wielerbond neerlegt bij Riis. De oud-renner van Rabobank, in de Tour de France van 2007 in winnende positie uit koers genomen door de Nederlandse formatie, verdedigt zijn landgenoot. "In Denemarken voert men een gekke hetze tegen Riis", vertelt de klimmer in de Deense media.

"De kritiek op de persoon Riis is enorm hypocriet. Het project waarmee hij terugkeert is helemaal anders dan de wielerwereld waar hij jaren geleden in zat", gaat de Deen verder. "En daarbij komt dat ook Bjarne wellicht verstandiger is nu. Zijn comeback is een goede zaak voor de Deense wielersport. Niet alleen financieel, maar ook de ervaring die hij brengt om een wielerploeg op het hoogste niveau te laten presteren en renderen."

Foto's: Cor Vos