HomeNieuwsRasmussen: 'Kritiek op persoon Riis is enorm hypocriet'

Rasmussen: ‘Kritiek op persoon Riis is enorm hypocriet’

Michael Rasmussen heeft van zich laten horen. De Deen vindt het goed dat zijn landgenoot Riis terug is in het wielrennen...

Michael Rasmussen heeft van zich laten horen. De Deen vindt het goed dat zijn landgenoot Riis terug is in het wielrennen en snapt de ophef rond Riis niet.

Eerder deze week werd de officiële terugkeer van Bjarne Riis in de wielersport bekend gemaakt. De Deense oud-ploegleider van Team CSC en Saxo-Bank gaat twee ploegen onder zijn hoede nemen. Het Continentale Team Virtu-Pro VeloConcept en de vrouwenploeg BMS Birn, dat uitkomt in de Women’s WorldTour.

De Deense wielerbond is niet te spreken over de terugkeer van Riis. Niet alleen omdat hij zelf doping heeft gebruikt, klinkt het vanuit die hoek. “Vooral omdat hij als ploegleider doping toestond aan zijn renners en ze zelfs aanzette tot dopinggebruik.”

Gourette Col d'Aubisque - France  - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Tour de France 16e etappe  - Orthez - Gourette (Col d'Aubisque)  -   58 Michael Rasmussen (Den-Rabobank) - 112 Alberto Contador Velasco (Spa-Discovery Channel) - foto Marketa Navratilova/Wessel van Keuk/Cor Vos ©2007 Michael Rasmussen op weg naar de overwinning op de Col d’Aubisque. Enkele uren later zou Rabobank hem uit koers nemen.

Hetze tegen Riis

Michael Rasmussen is het niet eens met de kritiek die de Deense wielerbond neerlegt bij Riis. De oud-renner van Rabobank, in de Tour de France van 2007 in winnende positie uit koers genomen door de Nederlandse formatie, verdedigt zijn landgenoot. “In Denemarken voert men een gekke hetze tegen Riis”, vertelt de klimmer in de Deense media.

“De kritiek op de persoon Riis is enorm hypocriet. Het project waarmee hij terugkeert is helemaal anders dan de wielerwereld waar hij jaren geleden in zat”, gaat de Deen verder. “En daarbij komt dat ook Bjarne wellicht verstandiger is nu. Zijn comeback is een goede zaak voor de Deense wielersport. Niet alleen financieel, maar ook de ervaring die hij brengt om een wielerploeg op het hoogste niveau te laten presteren en renderen.”

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Sam Oomen: ‘Ik kan nog niet pijnvrij fietsen’

Sam Oomen reed dit seizoen al de Giro, maar ook in de derde grote...

Vuelta | Grappig beeld: Lotto speelt Titanic na bij ploegenpresentatie

Net als bij de start van de Tour de France van 2015 in Utrecht...

Vuelta | Ploegentijdrit! Alles wat je moet weten over etappe 1: Utrecht-Utrecht

Parkoers Zullen ze bij de Vuelta-organisatie geluisterd hebben naar de wensen van Team Jumbo-Visma? Een...

Video | Van Baarle: ‘Evenepoel is zeker een van de grote favorieten’

Dylan van Baarle was er al bij in de Tour de France en zal...

Meer zoals dit

Video | Van Baarle: ‘Evenepoel is zeker een van de grote favorieten’

Dylan van Baarle was er al bij in de Tour de France en zal...

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...