Miguel Ángel López breekt scheenbeen: vier maanden out

Miguel Ángel López mag de eerste maanden van het nieuwe seizoen toekijken vanaf de kant. De Colombiaan brak zijn scheenb...

Miguel Ángel López breekt scheenbeen: vier maanden out
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López

Miguel Ángel López mag de eerste maanden van het nieuwe seizoen toekijken vanaf de kant. De Colombiaan brak zijn scheenbeen op training.

Dat meldt de Colombiaanse krant El Espectador. Na vijftig kilometer training kwam Superman ten val bij een botsing. Hij brak daarbij het scheenbeen van zijn rechterbeen. Een speciale constructie werd gemaakt om het been van de Colombiaan goed te kunnen laten herstellen.

Voorbereiding Tour

Dat herstel gaat minstens vier maanden vergen. López kwam in de Ronde van Spanje ook al een aantal keer zwaar ten val. Het Colombiaanse talent won eerder dit jaar wel de Ronde van Zwitserland. In het najaar schreef hij ook Milaan-Turijn bij op zijn erelijst.

Astana maakte een aantal dagen geleden bekend dat het waarschijnlijk was dat Fabio Aru kopman zou zijn in de Giro d'Italia en de Vuelta a España. Miguel Ángel López zou dan het Tour-kopmanschap delen met Jakob Fuglsang. De voorbereiding van de Colombiaanse klimmer krijgt wel een knauw. Als hij daadwerkelijk vier maanden van de fiets moet blijven, kan Superman pas vanaf maart beginnen met trainen.

Foto: Cor Vos