WM3 Energie hoofdsponsor voortzetter Rabo-Liv-ploeg

WM3 wordt de hoofdsponsor van de ploeg die Rabo-Liv opvolgt. Het Gelderse bedrijf wordt voor minstens vijf jaar de hoofd...

WM3 Energie hoofdsponsor voortzetter Rabo-Liv-ploeg

WM3 wordt de hoofdsponsor van de ploeg die Rabo-Liv opvolgt. Het Gelderse bedrijf wordt voor minstens vijf jaar de hoofdsponsor van de ploeg.

Dat werd vanmiddag wereldkundig gemaakt in een persbericht. De ploeg gaat officieel WM3 Pro Cycling heten. Eind september werd bekend dat de ploeg van Marianne Vos een zoektocht was begonnen naar een nieuwe hoofdsponsor. Het project heette voorlopig Fortitude Pro Cycling.

WM3 Energie is een bedrijf dat zich inzet voor het duurzamer maken van het MKB. "We proberen voor nazaten een betere wereld te creëren", stelt Peter van Tuijl van WM3 Energie in het persbericht. "Een duurzame wereld realiseren we niet binnen één dag. We zien een mooi doel voor ons en werken daar rustig aan naartoe. Dat willen we ook doen met deze ploeg."

Fietsende inspiratiebron

"De ploeg heeft ook een duurzame missie. Daarbij komt dat ze op het groene vervoermiddel bij uitstek rijden: de fiets", gaat van Tuijl verder. "De gedachte rensters op te leiden om een inspiratiebron te zijn voor de groeiende groep recreatieve en sportieve fietsers spreekt ons aan. We willen er graag voor veel jaren onderdeel van zijn."

Teammanager Eric van den Boom is blij met de nieuwe sponsoring. Zo is hij met zijn ploeg verzekerd van nog een aantal seizoenen op het hoogste niveau van het vrouwenwielrennen. "We hebben een gretige en getalenteerde ploeg. We willen op zoek gaan naar successen." Wie daar voor moeten zorgen? Met name Marianne Vos en Kasia Niewiadoma. Ook de Nederlands kampioene Anouska Koster rijdt volgend jaar voor WM3 Pro Cycling Team.

Foto: Cor Vos