Riis koopt Team Virtu-Pro Veloconcept en maakt herstart in wielerwereld

Bjarne Riis is terug van weggeweest. Hij maakt zijn rentree in de wielerwereld met het aankopen van de Deense ploeg Team...

Riis koopt Team Virtu-Pro Veloconcept en maakt herstart in wielerwereld

Bjarne Riis is terug van weggeweest. Hij maakt zijn rentree in de wielerwereld met het aankopen van de Deense ploeg Team Virtu-Pro VeloConcept.

Dat maakte het Riis-Seier Project, geleid door de Deen zelf, donderdag bekend. Ook neemt het project de vrouwenploeg Team BMS Birn over. Daarmee krijgt de Tourwinnaar van 1996 dertien mannen en tien vrouwen onder zijn hoede.

"Ik zie veel potentie in beide ploegen", aldus de herintredende Deense ploegleider. Hij was de grote leider in het project rond Team CSC en opvolger Saxo-Bank. Daarna kocht Oleg Tinkov de ploeg van Riis. "Deze ploegen hebben de laatste jaren veel Denen geholpen de stap naar een grotere ploeg te maken. We willen beide ploegen beter maken om de talenten nog beter te ontwikkelen."

Van Koster tot Guldhammer

De bekendste namen bij de vrouwen zijn die van Sara Mustonen (ex-Liv-Plantur) en de Nederlandse Claudia Koster. De grote man rond dit project is tevreden over het feit dat hij ook een vrouwenploeg gaat leiden. "Met een professionele vrouwenploeg die in de WorldTourrijdt hopen we jonge Deense wielrensters te kunnen stimuleren. Zo kunnen we goede rensters blijven afleveren." In Qatar werd een jonge Deense, Amalie Dideriksen, wereldkampioen op de weg.

Bij de mannen van het Team Virtu-Pro VeloConcept zijn de bekendste namen die van Alexander Kamp en Rasmus Guldhammer. Veel Deense renners van Stölting vinden hun nieuwe werkgever in de ploeg van Riis. Kamp is de Deens kampioen wielrennen op de weg. "We hebben al wat Deense talenten in onze ploeg. Zij worden aangevuld met ervaren renners. We kunnen voor zeges gaan in Deense, maar zeker ook in internationale koersen."

Foto: Cor Vos