Van Aert: "Hele seizoen wordt een tweestrijd met Mathieu"

Wout Van Aert verbaasde vriend en vijand tijdens de maanden op de weg. Het lijdt weinig twijfel dat de 22-jarige Belg st...

Van Aert: "Hele seizoen wordt een tweestrijd met Mathieu"
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wie denkt dat veldrijders tijdens de zomermaanden in hun zetel zitten: vergeet het. Wout Van Aert kroonde zich in januari tot wereldkampioen, maar zelfs dan nog verbaasde hij vriend en vijand tijdens de voorbije maanden op de weg. Het lijdt weinig twijfel dat de nog steeds maar 22-jarige Kempenaar straks alles aan flarden zal rijden.

'Dat heb ik in mijn hele carrière nog geen enkele crosser zien doen', 'Van Aert lijkt van een andere planeet te komen', en 'een fenomeen in wording'. Het zijn één voor één quotes van kenners. Nee, niet tijdens een belangrijke crosswedstrijd, maar tijdens een wegkoers als voorbereiding op de veldritwinter. Het geeft meteen inzicht in de kwaliteiten van Wout Van Aert.

Tegenstanders voldoende, maar of die het niveau van de 22-jarige wereldkampioen zullen halen, blijft de vraag. Al heeft de cross het geluk dat er nog ene Mathieu van der Poel opstaat. Van Aert verwacht heel wat van zijn Nederlandse 'concullega' en denkt dat het de komende maanden veelal een tweestrijd zal worden. "De verwachting is inderdaad dat Mathieu en ik er in het gros van de crossen bovenuit zullen steken, zeker als het hard tegen hard gaat. De voorbije jaren waren we ook telkens al bij de beteren."

wieler-revue-7Lees het complete interview met Wout Van Aert in de nieuwe Wieler Revue! 

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn de twee meesters van de modder. De Nederlander en de Belg domineren het veldrijden, maar wie trekt er dit seizoen aan het langste eind? Interviews met deze twee kemphanen. Plus, een analyse van de pijnpunten van de cyclocross.

? Bestel hier de nieuwe Wieler Revue in onze webshop!

Foto: Cor Vos