HomeNieuwsWiggins kan overgehaald worden niet te stoppen in 2017

Wiggins kan overgehaald worden niet te stoppen in 2017

Bradley Wiggins wil nog niet met zekerheid zeggen dat hij stopt met wielrennen. Dat zei de Brit na afloop van de Zesdaag...

Bradley Wiggins wil nog niet met zekerheid zeggen dat hij stopt met wielrennen. Dat zei de Brit na afloop van de Zesdaagse van Londen.

Money Talks“, antwoordde hij op de vraag van de Engelse pers of ploegen hem kunnen verleiden tot het doorgaan met koersen. “Ik heb er zo van genoten de laatste jaren, dat ik het echt niet weet nu. Ik zou gerust nog graag deel uitmaken van de wielersport in de toekomst.”

De Brit kwam de laatste tijd vooral negatief in het nieuws. Met name de openbaring van zijn TUE-gegevens deed Wiggo geen goed. Ook het vermeende bezorgen van een verdacht pakketje voorafgaand aan de Tour de France van 2011 leverde veel scheve ogen op. Toch leefde Sir Bradley afgelopen week op. “Wie zou er niet willen terugkomen, met een week zoals deze en een publiek zoals dit? Het was ongelooflijk”, blikt hij terug op de Zesdaagse van Londen.

Baanseizoen

Wiggins maakte vorige week een begin aan zijn winter op de baan. Hij werd samen met Mark Cavendish tweede in de Zesdaagse van Londen. “Daarover ben ik wat teleurgesteld. Maar tegelijkertijd ben ik tevreden dat het voorbij is.” Het duo moest alleen Moreno de Pauw en Kenny de Ketele voor zich laten. “Zij werden ook al bijna wereldkampioen in maart”, aldus Wiggins. “Dus het is geen schande om van ze te verliezen.”

De Brit had niet eens verwacht zo sterk te kunnen zijn. “Zeker niet met Mark, aangezien die uit de zandbak kwam.” Cavendish nam halverwege oktober nog deel aan de Abu Dhabi Tour. “En ik had niet gekoerst sinds de Tour of Britain, zeven weken terug. Maar we weten nu meteen waar we staan.” Volgende maand staat de Zesdaagse van Gent op het programma. Daar wil het Britse duo winnen. “En daar zullen we klaar voor zijn”, stemde Wiggins in met Cavendish.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...