Wiggins kan overgehaald worden niet te stoppen in 2017

Bradley Wiggins wil nog niet met zekerheid zeggen dat hij stopt met wielrennen. Dat zei de Brit na afloop van de Zesdaag...

Wiggins kan overgehaald worden niet te stoppen in 2017

Bradley Wiggins wil nog niet met zekerheid zeggen dat hij stopt met wielrennen. Dat zei de Brit na afloop van de Zesdaagse van Londen.

"Money Talks", antwoordde hij op de vraag van de Engelse pers of ploegen hem kunnen verleiden tot het doorgaan met koersen. "Ik heb er zo van genoten de laatste jaren, dat ik het echt niet weet nu. Ik zou gerust nog graag deel uitmaken van de wielersport in de toekomst."

De Brit kwam de laatste tijd vooral negatief in het nieuws. Met name de openbaring van zijn TUE-gegevens deed Wiggo geen goed. Ook het vermeende bezorgen van een verdacht pakketje voorafgaand aan de Tour de France van 2011 leverde veel scheve ogen op. Toch leefde Sir Bradley afgelopen week op. "Wie zou er niet willen terugkomen, met een week zoals deze en een publiek zoals dit? Het was ongelooflijk", blikt hij terug op de Zesdaagse van Londen.

Baanseizoen

Wiggins maakte vorige week een begin aan zijn winter op de baan. Hij werd samen met Mark Cavendish tweede in de Zesdaagse van Londen. "Daarover ben ik wat teleurgesteld. Maar tegelijkertijd ben ik tevreden dat het voorbij is." Het duo moest alleen Moreno de Pauw en Kenny de Ketele voor zich laten. "Zij werden ook al bijna wereldkampioen in maart", aldus Wiggins. "Dus het is geen schande om van ze te verliezen."

De Brit had niet eens verwacht zo sterk te kunnen zijn. "Zeker niet met Mark, aangezien die uit de zandbak kwam." Cavendish nam halverwege oktober nog deel aan de Abu Dhabi Tour. "En ik had niet gekoerst sinds de Tour of Britain, zeven weken terug. Maar we weten nu meteen waar we staan." Volgende maand staat de Zesdaagse van Gent op het programma. Daar wil het Britse duo winnen. "En daar zullen we klaar voor zijn", stemde Wiggins in met Cavendish.

Foto: Cor Vos