Valverde wil top zijn in Amstel Gold Race

Alejandro Valverde reed dit jaar alledrie de grote rondes, maar wil volgend jaar de focus weer leggen op 'zijn' koersen,...

Valverde wil top zijn in Amstel Gold Race
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Alejandro Valverde reed dit jaar alledrie de grote rondes, maar wil volgend jaar de focus weer leggen op 'zijn' koersen, waaronder de Amstel Gold Race. "Daarnaast is er het WK, met een lastig parkoers." 

Er lijkt geen sleet op Alejandro Valverde te komen. De 36-jarige Spanjaard heeft maar liefst 92 racedagen achter de rug en staat daarmee in de top van het aantal wedstrijddagen-klassement. Maar de drie grote rondes rijden in een seizoen, zoals dit jaar, dat doet de Movistar-renner niet meer.

"Het idee is om terug te keren naar de wedstrijd waar ik voorheen goed was, zoals de klassiekers en daarna de Tour en de Vuelta", zegt Valverde tegen Cyclingnews. "In mijn geval wil ik de belangrijkste klassiekers winnen en zegevieren waar ik dat nog nooit gedaan heb, zoals de Amstel Gold Race of de Ronde van Lombardije. Daarnaast is er het WK in Noorwegen, met een lastig parkoers. Ik wil kijken of ik daar mee kan doen om de zege."

Valverde verlengde onlangs zijn contract met Movistar tot en met 2019, waardoor de kans groter wordt dat de Spanjaard ooit zijn debuut maakt in de Ronde van Vlaanderen.

Valverde: "Tja, de Ronde is een speciale wedstrijd. Ik wil niet met pensioen gaan en nooit de Ronde van Vlaanderen hebben gereden. Dus het kan volgend jaar of het jaar daarop of het jaar daarop. Ooit gaat het gebeuren."

Foto: Cor Vos