Quintana denkt in tegenstelling tot Froome wel aan dubbel Giro-Tour

Nairo Quintana is bereid volgend jaar de dubbel Giro-Tour te doen. De Colombiaan wil kijken wat die dubbel voor hem ople...

Quintana denkt in tegenstelling tot Froome wel aan dubbel Giro-Tour

Nairo Quintana is bereid volgend jaar de dubbel Giro-Tour te doen. De Colombiaan wil kijken wat die dubbel voor hem oplevert.

"De combinatie Tour de France en Vuelta a España ging nog niet zo slecht", zei de Colombiaanse klimmer tijdens een persconferentie van de ploeg in Pamplona. De renner van Movistar schreef de Vuelta op zijn naam, nadat de Tour een beetje tegenviel. Toch werd hij ook daar derde.

"Als ik het niet probeer, weet ik nooit wat er zou kunnen zijn gebeurd", aldus de kopman van Movistar. "De uiteindelijke beslissing ligt bij Eusebio", wijst Quintana naar Unzué. "We moeten even naar de mogelijkheden kijken. Misschien wordt het weer gewoon de combinatie Tour-Vuelta. Er is nog geen definitieve beslissing genomen."

'Iedereen de dubbel'

Ploegbaas Unzué wil de lat nog hoger leggen. "Wat als alle topfavorieten voor de Tour de France ook de Giro d'Italia zouden rijden? Ik zou dat geweldig vinden. Ik zou graag een Giro met alle grote sterren zien. De Giro is een spectaculaire koers. Met het geweldige land Italië in de spotlight, heeft het alle ingrediënten. Als alle toprenners daar zouden starten, zou het goed zijn voor de sport."

Chris Froome stelde eerder dat het onwaarschijnlijk is dat hij de Giro rijdt. "Waarschijnlijk gebeurt dat niet zolang ik de Tour als hoofddoelstelling heb, maar zeg nooit nooit", aldus de Brit. Unzué denkt dat een dubbel mogelijk is. "Miguel Indurain deed het ook in zijn tijd. Als je de planning van een renner aanpast, is er genoeg tijd om te herstellen na de Giro. Het gaat er alleen om hoe zwaar je de Giro maakt."

Quintana sprak nog over het Tour-parkoers. "Het is een route die mij geen favoriet maakt, maar het is geen route die slecht voor me is. Het is een interessant parkoers. Minder tijdritkilometers, dat is beter voor mij. Met wat meer middengebergte nodigt het renners uit meer koers te maken voor het klassement."

Die andere ster van de Movistar-ploeg, Alejandro Valverde, gaat het volgend jaar weer als vanouds aanpakken. "Ik ga weer doen wat het beste voor mij werkt. De focus gaat op de klassiekers. Daarna doe ik de Tour de France en de Vuelta a España." Dit jaar reed de Spanjaard alle grote rondes. Hij werd derde in de Giro, om zesde te worden in Frankrijk en de Vuelta af te sluiten als twaalfde.

Foto: Cor Vos