Manager Bahrain-Merida verdedigt aankoopbeleid: 'Niet voor UCI-punten'

Bahrain-Merida heeft geen aankopen gedaan om UCI-punten binnen te halen. Dat stelt Brent Copeland, de kersverse manager...

Manager Bahrain-Merida verdedigt aankoopbeleid: 'Niet voor UCI-punten'

Bahrain-Merida heeft geen aankopen gedaan om UCI-punten binnen te halen. Dat stelt Brent Copeland, de kersverse manager van de ploeg.

De ploeg van de sjeiks, die volgend jaar haar intrede maakt in het professionele wielerpeloton, trok een aantal klinkende namen aan. Vincenzo Nibali was de grootste van allemaal. Vorige week werd bekend dat Joaquim Rodríguez zijn pensioen ook nog eventjes uitstelt. Hij gaat een jaar voor de rijke ploeg fietsen, alvorens achter het stuur te kruipen als ploegleider.

Bahrain-Merida werd beschuldigd van het aantrekken van renners met veel UCI-punten. Zo zouden ze aanspraak maken op een WorldTour-plaats. Op het eerste trainingskamp van de nieuwe ploeg, deze week in Kroatië, sprak manager Brent Copeland de pers toe. "Het is absoluut niet het geval dat we renners binnen hebben gehaald voor hun UCI-punten", aldus de Amerikaan.

De beschuldigingen kwamen op gang doordat Bahrain-Merida renners als Ion Izagirre (270 punten) en Kanstantsin Siutsou (40 punten) weg kocht bij hun ploegen. Dit komt zelden voor binnen het wielrennen. "Natuurlijk zullen er mensen zijn die zeggen dat we ze hebben gecontracteerd voor hun punten. Maar dat is echt niet de waarheid", stelt Copeland.

Strategie

"We hebben zorgvuldig naar de renners gekeken die we wilden hebben. Er zat een strategie achter. Het was niet zomaar wat namen uit een grabbelton halen." De Amerikaan hekelt het etiket dat nu al op de ploeg wordt geplakt. "Mensen moeten niet denken dat we allemaal oliegeld hebben om iedere renner te halen die we willen halen. We hebben gewoon een gelimiteerd budget. Het is gezond, een budget waar je goed mee kunt werken. Maar het zal lager liggen dan dat van de topploegen."

Ook over de transfer van Purito liet de Amerikaanse manager zich nog uit. "Als ik een renner zie met zo'n goede persoonlijkheid. Met zo veel talent en ervaring in het wielrennen, dan moet ik hem toch gewoon vragen om niet te stoppen? Als ik dat niet zou doen, zou ik dat dom vinden."

Bahrain-Merida heeft momenteel 25 renners onder contract voor volgend jaar. De ploeg wil er volgend jaar 28 onderbrengen.

Foto: Cor Vos