Rodríguez wil met goede vorm in grote koers stoppen

Joaquim Rodríguez wilde nog geen punt achter zijn carrière zetten na het teleurstellend seizoen. "Ik wil afscheid nemen...

Rodríguez wil met goede vorm in grote koers stoppen

Joaquim Rodríguez wilde nog geen punt achter zijn carrière zetten na het teleurstellend einde van het huidige seizoen. "Ik zou graag afscheid willen nemen zoals Fabian Cancellara."

Aanvankelijk leek Joaquim Rodríguez zijn fiets aan de wilgen te hangen, maar de Spanjaard plakt er nog maar twee jaar aan vast. De 37-jarige renner zette zijn handtekening onder een tweejarig contract van Bahrain-Merida.

"Als ik mijn ogen dicht doe en nadenk over hoe dit seizoen is geëindigd, ben ik niet blij, zegt Purito tegen Tutti Buci op het eerste trainingskamp van het nieuwe Midden-Oosterse team in Kroatie.

"Het was niet hoe ik het einde van de film mezelf had voorgesteld", vervolgt hij. "Ik heb de Ronde van Lombardije twee keer gewonnen, maar was dit jaar niet in staat om het verschil te maken. Ik zou graag afscheid willen nemen zoals Fabian Cancellara, in topvorm tijdens een grote koers."

Foto: Cor Vos