Nibali daagt Froome uit om deel te nemen aan Giro 100

Vincenzo Nibali vroeg Chris Froome om mee te doen aan de honderdste Giro d'Italia. Dat deed de Siciliaan bij de bekendma...

Nibali daagt Froome uit om deel te nemen aan Giro 100
  • Chris Froome Chris Froome
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali vroeg Chris Froome om mee te doen aan de honderdste Giro d'Italia. Dat deed de Siciliaan bij de bekendmaking van het parkoers.

Net als Fabio Aru was Vincenzo Nibali aanwezig bij de presentatie van het parkoers voor de jubileum-Giro. Achteraf stond de Haai van de Straat van Messina de pers van zijn land te woord. Daarbij deed de tweevoudig winnaar van de Giro d'Italia een opmerkelijke uitspraak.

"Ik zou graag hebben dat Chris Froome nog eens naar de Giro komt", aldus Nibali. In 2009 en 2010 nam de Brit al deel aan de Giro d'Italia. In 2009 als renner van Barloworld (36ste in de stand), een jaar later voor Team Sky (DNF in etappe 18). "Ik denk dat hij, ook al zou het maar eens in zijn leven zijn, eens zijn zinnen moet zetten op eindwinst in de Giro." Daarbij legt de Siciliaan de nadruk op de warmte die de Italianen uitstralen. "Hij zou in de gaten krijgen hoeveel wij van wielrennen houden, hoe belangrijk de Giro is. Als hij naar de Giro komt, zijn we allemaal tevreden."

 Giro naar Messina

De oud-Italiaans kampioen steekt niet onder stoelen of banken zijn titel te willen verdedigen. "En iedere coureur start met het idee om te winnen. Maar dat is niet makkelijk. Het wordt een zeer moeilijke Giro", zegt Nibali. "Je moet het dag per dag bekijken. We moeten al vroeg in vorm zijn, met de Etna en Blockhaus als aankomsten bergop voor de eerste rustdag."

Ook kijkt de renner die volgend jaar naar Bahrain-Merida trekt uit naar de tijdritten. "Voor mij zijn tijdritten nooit een probleem geweest. Ook al zijn er specialisten die beter kunnen dan ik. Het gaat om nerveuze, technische tijdritten. Het zal een uitdagende slotweek zijn."

Speciale aandacht van Nibali gaat uit naar de twee dagen op Sicilië. "Het komt zelden voor dat ik de mogelijkheid heb om in mijn regio een wedstrijd te koersen. Ik vind het geweldig om tussen mijn volk te kunnen fietsen. Een etappe die aankomt in mijn thuisstad is nog mooier. Mijn vrienden en familie zullen tussen het publiek staan", rondde de Italiaan af.

Foto: Cor Vos