Dumoulin positief over parkoers Giro 100: 'Aantrekkelijk'

Tom Dumoulin is te spreken over het parkoers van de aankomende Giro d'Italia. Die route werd gisteren bekend gemaakt doo...

Dumoulin positief over parkoers Giro 100: 'Aantrekkelijk'

Tom Dumoulin is te spreken over het parkoers van de aankomende Giro d'Italia. Die route werd gisteren bekend gemaakt door de organisatie.

Dat stelt de renner van Giant-Alpecin op zijn eigen Facebook-pagina. "Het parkoers van de honderdste editie van de Giro d'Italia is prachtig", aldus Dumoulin. Dit jaar droeg de Limburger een aantal dagen de roze trui na de winst in de openingstijdrit in Apeldoorn.

"Het parkoers is goed gebalanceerd", klinkt het op de pagina van de tijdrijder. "Sprintetappes, aardig wat tijdritkilometers, maar ook legendarische beklimmingen als de Mortirolo en de Stelvio." Vorig jaar ontdekte Dumoulin zich min of meer als renner voor grote rondes.

Hij kwam fris aan de start van de Vuelta en wist het lang vol te houden tegen de wat vermoeide grote klassementsrenners. Op de voorlaatste dag moest hij het rood afstaan aan Fabio Aru. In 2017 heeft de Nederlander de wens om in minstens een grote ronde voor een goed klassement te gaan. Of dat de Giro, de Tour of de Vuelta is, is nog niet bekend. De Nederlands kampioen tijdrijden was niet geheel tevreden over het parkoers van de Tour de France.

Training

Dumoulin blikt alvast even vooruit op de zware bergen. "Deze zullen zeker voor grote gevechten garant staan. Vorig jaar was ik op trainingskamp in de buurt van Bormio. Daar bereidde ik me voor op de Vuelta van 2015. Ik ben zeker bekend met de cols en vooral met de zwaarte ervan."

De Giro ziet er volgens de Limburger zeer aantrekkelijk uit. "Maar ik weet nog niet op welke grote ronde ik ga focussen volgend jaar. De Giro heeft veel tijdritkilometers, maar wordt beslist in de grote bergetappes. De ploeg en ik zullen de komende periode een beslissing nemen."

Foto: Cor Vos