Topcompetitie komende vier jaar op Eurosport

Topcompetitie komende vier jaar op Eurosport

De Topcompetitie zal de komende vier jaar worden uitgezonden door Eurosport 1. nadat ze het afgelopen jaar al regelmatig samenvattingen uitzonden op Eurosport 2 wordt de klassementswedstrijd nu dus ook op het eerste net uitgezonden.

Naast alle grote wedstrijden in de WorldTour wil Eurosport zich dus ook verbinden aan wedstrijden met een iets regionale karakter. Gijs Poortman, Productie Manager van Eurosport Benelux: “Ik ben erg blij met deze langdurige samenwerking met de Nederlandse Topcompetitie. Als home of cycling zenden we al jaren de grote, bij iedereen bekende internationale wielerwedstrijden uit. Misschien juist wel daarom is het mooi dat we ook aandacht kunnen geven aan een competitie die lokaal zo relevant is.”

Flavio Pasquino, oprichter van de Topcompetitie en televismaker is eveneens blij met de toezegging van Eurosport om de Topcompetitie uit te zenden. "In 2016 was er de deal voor Eurosport 2 maar de programmaleiding gunde ons al gauw een plek op Eurosport 1. Ik ben daar enorm trots op want die toewijzing heeft te maken met de kwaliteit van het programma.“