LottoNL-Jumbo ook volgend jaar op fietsen van Bianchi

LottoNL-Jumbo en Bianchi blijven aan elkaar verbonden. De Italiaanse leverancier voorziet de Nederlandse ploeg ook volge...
LottoNL-Jumbo ook volgend jaar op fietsen van Bianchi

LottoNL-Jumbo en Bianchi blijven aan elkaar verbonden. De Italiaanse leverancier voorziet de Nederlandse ploeg ook volgend jaar van fietsen.

Dat maakte LottoNL-Jumbo bekend in een persbericht. De Oltre XR4 wordt de fiets waarmee de renners van de Nederlandse loterijploeg veel van hun wedstrijden af zullen werken. Voor de tijdritten heeft Bianchi de Aquila CV ter beschikking gesteld. Voor de kasseienklassiekers is de Infinito CV te gebruiken, bergop wordt de Specialissima onder het achterwerk geschoven.

"De afgelopen jaren ontstond een strategische samenwerking tussen Bianchi en onze ploeg", aldus algemeen directeur Richard Plugge in een persbericht van de ploeg. "Vooral op het gebied van tijdrijden. Dit resulteerde in twee nationale tijdrittitels, een tijdritwinst in de Giro d'Italia en een vijfde plaats op het wereldkampioenschap ploegentijdrit. We kunnen structureel meedoen voor goede klasseringen in de tijdrit."

Ontwikkeling

Niet enkel de tijdritfietsen kregen aandacht. "Ook de andere modellen werden in goede samenwerking beter gemaakt", vertelt Plugge. "Kruijswijk gebruikte de klimfiets tijdens veel Giro-etappes. De etappe die Gesink in de Vuelta won, won hij op de Oltre XR4. Samen blijven we vernieuwen, om zo stappen te zetten in deze ontwikkeling."

Ook Bob Ippolito, de CEO van Bianchi, is tevreden over het verlengen van de samenwerking. "Het verlengen van de relatie is het resultaat van de jaren van positieve samenwerking. Met zowel de renners als de staff", stelt de Amerikaan. "We zijn trots en blij om ook in 2017 samen te werken. Zo verbeteren we onze huidige en nieuwe producten."

Foto: Cor Vos

Laatste nieuws