Cornelisse verlengt bij Roompot, ploeg krijgt nieuwe co-sponsor

Michel Cornelisse is ook de komende twee jaren nog ploegleider van Roompot. De ploeg gaat voortaan verder als Roompot-Ne...

Cornelisse verlengt bij Roompot, ploeg krijgt nieuwe co-sponsor

Michel Cornelisse is ook de komende twee jaren nog ploegleider van Roompot. De ploeg gaat voortaan verder als Roompot-Nederlandse Loterij.

Dat werd vandaag bekend gemaakt door de ProContinentale formatie. Op BikeMotion presenteerde het als klap op de vuurpijl vandaag het nieuwe tenue voor 2017. Een noviteit is onder meer de zichtbaarheid van de naam van de renner in de boord van de kraag.

'Bevoorrecht'

Cornelisse reageerde op de verlenging van zijn contract. "Ik voel me bevoorrecht samen met Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink een rol te spelen in dit project. Het blijft bijzonder dat we talenten uit Nederland een kans geven profwielrenner te worden." Eerder was Cornelisse als ploegleider actief voor Vacansoleil-DCM en MTN-Qhubeka.

Arjan van 't Veer, directeur van de Nederlandse loterij, motiveerde zijn samenwerking met Roompot. "We werken op dit moment aan het vergroten van de naamsbekendheid van de Nederlandse Loterij. Door het samengaan van de Staatsloterij en De Lotto is namelijk een nieuwe kansspelorganisatie ontstaan. De samenwerking met Roompot is een uitgelezen kans om onze organisatie te promoten", vertelde hij.

Roompot-Nederlandse Loterij presenteerde op BikeMotion niet alleen het nieuwe tenue. Ook werd de Isaac-fiets waarop het volgend jaar te zien is aan de wereld getoond. Opmerkelijk daarbij is de overstap op gebied van onderdelen van SRAM naar Campagnolo.

Foto: Cor Vos