Sagan ontmoet nieuwe ploeggenoten op bijeenkomst Bora-Hansgrohe

Peter Sagan heeft kennis gemaakt met zijn nieuwe ploeggenoten bij Bora-Hansgrohe. Zijn nieuwe ploeg maakte ook de doelst...

Sagan ontmoet nieuwe ploeggenoten op bijeenkomst Bora-Hansgrohe
  • BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan heeft kennis gemaakt met zijn nieuwe ploeggenoten bij Bora-Hansgrohe. Zijn nieuwe ploeg maakte ook de doelstellingen van de Slowaak bekend.

Een ploegbijeenkomst in Beieren stond in het teken van de nieuwe renners die de al aanwezige renners bij Bora-Hansgrohe zouden ontmoeten. Daarbij ging het vooral om kersvers tweevoudig wereldkampioen Peter Sagan. Zijn transfer van Tinkoff naar Bora-Hansgrohe was de grote verrassing van deze nazomer.

"Dit is een eerste stap in het driejarige avontuur dat we samen aangaan", aldus teammanager Ralph Denk. Hij legde eerder dit najaar uit hoe hij tot een overstap van Peter Sagan kwam. De Duitse ploeg belegt een trainingskamp met persconferentie in Spanje in december. Bora-Hansgrohe hoopt volgend jaar deel uit te maken van de WorldTour. De transfer van Sagan zal daarbij aardig helpen.

 Ambities

"Ik heb zin in het seizoen 2017, met een nieuwe ploeg", stelde de wereldkampioen. "Het is het begin van een nieuw avontuur voor iedereen, ik denk dat het mooi wordt. Het is alvast leuk om hier mijn nieuwe ploeggenoten te zien", vertelde Sagan op de bijeenkomst.

Enrico Poitschke, oud-wielrenner en ploegleider van Bora-Hansgrohe, praatte nog even over de doelstellingen voor volgend jaar. "Onze doelstellingen als ploeg zijn: een van de vijf monumenten winnen, een top vijf in het algemeen klassement van twee grote rondes, de groene trui in de Tour de France en een plaats bij de beste zes van de ploegenranking van de WorldTour."

Poitschke is zich ervan bewust dat de doelstellingen niet mis zijn. "Het is ambitieus. Maar we zullen met onze renners daar hard voor werken." Bora-Hansgrohe had dit jaar te maken met een grote in- en uitloop van renners: veertien renners bleven, zeven vertrokken en dertien nieuwe renners tekenden. Acht daarvan komen over van Tinkoff.

Foto: Cor Vos