Cavendish nu wel de snelste; winst in Abu Dhabi Tour

De tweede etappe in de Abu Dhabi Tour viel ten prooi aan Mark Cavendish. Hij versloeg in de straten van Abu Dhabi Elia V...

Cavendish nu wel de snelste; winst in Abu Dhabi Tour
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

De tweede etappe in de Abu Dhabi Tour viel ten prooi aan Mark Cavendish. Hij versloeg in de straten van Abu Dhabi Elia Viviani en Andrea Guardini.

Nadat Italiaans kampioen Giacomo Nizzolo gisteren de Abu Dhabi Tour opende, was het vandaag tijd voor een even vlakke etappe als gisteren. Amper hoogtemeters waren er te ontdekken. Ruimte genoeg voor een vluchtgroep om de eerste televisiebeelden te halen.

Zes renners gingen op pad. Daarbij net als gisteren Jens Keukeleire. De Belg van Orica-BikeExchange reed rond in de zwarte trui als leider van het tussensprintenklassement. Dion Smith en Eugert Zhupa vergezelden hem. Smith had met Samuel Williams een ploeggenoot mee. Jan Polanc en Stanislau Bazhkou waren de andere twee.

Sprinten

Maar met een minuut voorsprong op dertig kilometer van de streep, leek het te gaan uitdraaien op een sprint. Dimension Data en Giant-Alpecin hielpen Trek-Segafredo van leider Nizzolo in de achtervolging. Met John Degenkolb respectievelijk Mark Cavendish hadden zij de nummers twee en drie van gisteren in hun rangen.

Maar het gat van een minuut was een dikke tien kilometer later gegroeid tot twee minuten. De snelheid in de achtervolging werd wat opgeschroefd. Het werd kantje boord. In de slotkilometer werden de vluchters gegrepen. De sprintvoorbereiding verliep net als gisteren chaotisch. In die chaos toonde Mark Cavendish zich de snelste.

Foto: Cor Vos