Devolder nog altijd op zoek naar ploeg voor volgend seizoen

Stijn Devolder blijft volhouden in zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg. De renner van Trek-Segafredo heeft voor volgend...

Devolder nog altijd op zoek naar ploeg voor volgend seizoen
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Stijn Devolder blijft volhouden in zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg. De renner van Trek-Segafredo heeft voor volgend jaar nog geen nieuwe werkgever.

De tweevoudig ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen is inmiddels 37 jaar. Trek-Segafredo vertelde hem zijn contract niet te zullen verlengen. "Ze willen me niet langer, maar ik heb contacten met andere ploegen", vertelt Devolder tegen Het Nieuwsblad.

De Belgische klassieke renner wil minimaal nog één keer de klassiekers rijden. "Hopelijk kom ik tot een deal. Misschien kan ik tot na de klassiekers bij Trek-Segafredo blijven." In zijn carrière werd Devolder drie keer Belgisch kampioen.

Tweespalt

"Ofwel heb ik een nieuw contract, ofwel begin ik aan een nieuwe periode in mijn leven", stelt de winnaar van Vlaanderens Mooiste in 2008 en 2009. "Ik zat in Canada toen ik per brief vernam geen contractverlenging te krijgen. Misschien kom ik alsnog tot een akkoord met Trek-Segafredo. Zo niet, gaan we als vrienden uit elkaar. Dirk Demol stak altijd zijn nek uit voor me."

Hij kijkt terug op een fijne periode bij de Amerikaanse ploeg. "Ik heb uitgevoerd wat me werd opgedragen. Ik moest Fabian Cancellara bijstaan. Ik was in zijn koersen in de finale telkens de laatste knecht van de ploeg. Ik gaf me 110 procent. Ik hield geen gram energie over om zelf nog prijs te rijden."

Devolder denkt zelf nog niet versleten te zijn. "Ik heb nog een seizoen in de benen. Ik hoop dat ik tegen november een akkoord heb. Dan kan ik gaan trainen voor het nieuwe seizoen. Ik ben gemotiveerd om er weer tegenaan te gaan."

Foto: Cor Vos