Gesink wil Tour volgend jaar hetzelfde aanpakken als afgelopen Vuelta

Robert Gesink wil in de aankomende Tour de France strijden voor ritzeges. Dat vertelde hij De Telegraaf na het zien van...

Gesink wil Tour volgend jaar hetzelfde aanpakken als afgelopen Vuelta
  • Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink wil in de aankomende Tour de France strijden voor ritzeges. Dat vertelde hij De Telegraaf na het zien van het parkoers.

Gisteren werd het parkoers voor de Tour de France van 2017 bekend gemaakt. De reacties zijn over het algemeen negatief. Zo vinden Chris Froome en Tom Dumoulin dat er te weinig tijdritkilometers in de drie weken verscholen zitten.

De klimmer van LottoNL-Jumbo struikelt vooral over het geringe aantal aankomsten bergop. "Het zijn er maar drie, dat vind ik jammer." La Planche des Belles Filles, Peyragudes en de Col d'Izoard verzorgen die aankomsten boven. De Izoard herbergt ook nog eens de finish voor La Course.

Zoals Vuelta

Dit seizoen verliep voor de renner uit Varsseveld niet geheel volgens planning. De Tour de France ging aan de klimmer voorbij door een hoofdblessure. Daardoor startte hij in de Vuelta a España als rittenkaper, omdat Steven Kruijswijk kopman was. Kruijswijk viel al snel uit, waarna Gesink vrij spel kreeg.

In de koninginnenrit naar de Col d'Aubisque pakte hij de ritzege. Drie andere keren was hij er ook dichtbij. "Het zou mooi zijn als ik ook een ritzege zou kunnen pakken in de Tour", vertelt Gesink. "Het rijden voor ritzeges is me heel goed bevallen. Zoals ik het nu bekijk, ga ik niet voor het klassement."

Foto: Cor Vos