Van der Poel: 'Over een paar jaar ben ik wel uitgekeken op de cross'

Mathieu van der Poel denkt dat hij over een aantal jaar wel klaar is met veldrijden. Dat zei hij eerder deze week in Van...

Van der Poel: 'Over een paar jaar ben ik wel uitgekeken op de cross'

Mathieu van der Poel denkt dat hij over een aantal jaar wel klaar is met veldrijden. Dat zei hij eerder deze week in Van Gils & gasten.

De 21-jarige Nederlands kampioen veldrijden won afgelopen weekend de Superprestige-cross in Zonhoven. Samen met zijn vader Adrie schoof hij maandag aan in het programma van Lieven van Gils, waarin hij werd ondervraagd over zijn crosscarrière.

"Ik beleef nu heel veel plezier aan de cross", zei Mathieu. "Maar ik ben wel van plan om op de weg ook mijn kans te wagen. Het is voor mij nog onbekend tot wanneer ik in het veld blijf. Mijn contract loopt tot eind 2018. Wellicht heb ik daarna de leeftijd om over te stappen op de weg."

Doelen

Het belangrijkste doel in zijn veldritcarrière heeft Van der Poel al bereikt. "Ik wilde altijd een keer wereldkampioen worden bij de profs. Ik heb het geluk gehad dat het meteen in mijn eerste profjaar gebeurde. Dat heeft heel veel stress weg genomen."

Vader Adrie stond hem daarin bij. "Op vlak van wereldtitels is hij mij al ontstegen", grapte Adrie. "Heeft hij meer talent? Het is een combinatie van talent en werken. Hij is nog maar 21 en daarom nog wat speels, maar dat mag je hem niet ontnemen. Als het op deze manier kan, moet hij het zo doen. Hij vindt het fietsen vooral nog heel leuk. Ik hoop dat het nog lang zo blijft."

Foto: Cor Vos