La Course in 2017 niet op Champs-Élysées; aankomst op Izoard

La Course by Le Tour de France zal volgend jaar niet plaats vinden op de Champs-Élysées. De eendagskoers gaat verschuive...

La Course in 2017 niet op Champs-Élysées; aankomst op Izoard

La Course by Le Tour de France zal volgend jaar niet plaats vinden op de Champs-Élysées. De eendagskoers gaat verschuiven naar de Alpencols.

Zo werd gisteren bekend gemaakt tijdens de presentatie van het parkoers van de Tour de France. La Course maakt deel uit van de Women's WorldTour. De eerste jaren werd steevast dezelfde ronde op de Champs-Élysées gereden als de mannen aflegden. De vrouwenwedstrijd vond dan ook op dezelfde dag plaats als de slotetappe van de Tour de France.

Net als de mannen

La Course vindt volgend jaar doorgang op 20 juli. Op die dag rijden ook de mannen van het Tour-peloton richting de Izoard. Waar de Tour de France een etappe van ongeveer 180 kilometer afleggen, bedraagt de vrouwenwedstrijd 67 kilometer. Wel starten de vrouwen, net als de mannen, in Briançon.

De eerste twee edities van La Course kenden een Nederlandse winnares. Marianne Vos versloeg Kirsten Wild in 2014 om de eerste winnares te worden. Vorig jaar wist Anna van der Breggen een sprintende groep voor te blijven. In juli stond er wel een Nederlandse op het podium, maar niet op de hoogste trede. Marianne Vos moest haar meerdere erkennen in Chloe Hosking en Lotta Lepistö.

Foto: Cor Vos