Froome over het Tour-parkoers: 'Lastig, zoals ieder jaar'

Chris Froome was gisteren in Parijs aanwezig voor de presentatie van het Tour-parkoers van 2017 en toonde zich achteraf...

Froome over het Tour-parkoers: 'Lastig, zoals ieder jaar'
  • Chris Froome Chris Froome

Chris Froome was gisteren in Parijs aanwezig voor de presentatie van het Tour-parkoers van 2017 en toonde zich achteraf gematigd tevreden.

Gevraagd naar zijn mening over het parkoers klonk hij resoluut. "Het is een zwaar parkoers, net als ieder jaar." De Brit gaat voor zijn vierde eindzege in de Tour de France. Eerder won hij in 2013 en de twee laatste edities.

Tijdens de laatste Tour kwam opnieuw de kracht van zijn ploeg bovendrijven. De organisatie van de Tour de France heeft voor minder beklimmingen gekozen, maar wel voor steilere beklimmingen. Dit om de dominantie van de Sky-ploeg aan te pakken.

Trainen bergop

De Britse Keniaan vindt dat er weinig kilometers tegen de klok in de Tour de France zitten. In totaal zijn dat er 'maar' 36. "Dat is een beetje weinig, maar dat hoort bij de koers. Ik moet mijn focus in het trainen op de beklimmingen leggen, om daar echt de beste te kunnen zijn."

Froome kijkt wat dat betreft uit naar de etappe richting de Col d'Izoard. "Dat wordt een beest van een etappe. Maar er zijn meerdere etappes waar we de grens van de 2.000 meter passeren. De Tour gaat in ieder geval bergop gewonnen en verloren worden. Maar in de Tour kan er natuurlijk van alles gebeuren, dus daar moeten we op voorbereid zijn."

Foto: Cor Vos