Cavendish teleurgesteld na tweede plaats op WK

Mark Cavendish spurtte vandaag naar het zilver op het wereldkampioenschap in Qatar. Daar is hij echter allerminst tevred...

Cavendish teleurgesteld na tweede plaats op WK
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Mark Cavendish moest genoegen nemen met een tweede plaats op het wereldkampioenschap in Qatar. De Brit, in 2011 nog wereldkampioen, raakte ingesloten en kon Peter Sagan niet meer inhalen. "Ik ben erg teleurgesteld met zilver", zo liet hij Sporza weten. 

Groot-Brittannië was een van de landen achter de waaiers. Kopman Cavendish werd goed van voren gehouden en zou het samen met Adam Blythe maken tot de eerste waaier. "We hadden in eerste instantie drie man in de eerste waaier zitten, maar Luke Rowe viel weg door een lekke band. België reed vandaag erg goed, net als Italië. Zij deden er alles aan om Duitsland af te houden."

In de sprint kon Cav het echter niet afmaken, al had dat zijn redenen. "Ik raakte ingesloten en dat is stom, want dat gebeurt me nooit. In de laatste meters kwam ik er toch langs, maar kon ik Peter niet meer achterhalen. Natuurlijk is Peter een grote naam, maar aan mijn benen lag het niet. Ik ben echt teleurgesteld met zilver, ook al zou ik er blij mee moeten zijn. Ik had moeten winnen."

Foto: Cor Vos