Terpstra: "Ik ben geen favoriet, maar ik kan wereldkampioen worden"

Niki Terpstra hoopt dat de wind een rol gaat spelen op het wereldkampioenschap. "Ik ben geen favoriet, maar ik kan werel...

Terpstra: "Ik ben geen favoriet, maar ik kan wereldkampioen worden"

Met Dylan Groenewegen en Niki Terpstra heeft Nederland twee ijzers in het vuur voor het wereldkampioenschap. In eerste instantie hoopt de Nederlandse equipe de koers hard te maken. De renner van Etixx-Quick Step hoopt daarbij op de wind. 

"Ik ben in Noord-Holland opgegroeid. Daar waait de wind altijd en zijn de wegen vlak. Dit ligt me goed, ik kan de hoge snelheid goed aan", zo laat hij de NOS weten. "Je kan op dit parkoers niet rustig aan doen. Dat is een voordeel voor mij. Ik ben geen favoriet, maar het kan wel."

Indien de wedstrijd zich niet ontwikkeld naar de zin van Terpstra, zal Groenewegen voor succes moeten zorgen. De Noord-Hollander is vol vertrouwen. "Een man-tegen-man sprint is voor mij makkelijker. Iedereen zal het dan zelf moeten doen. Die chaotische sprints liggen me wel. Zo won ik ook een etappe in de Eneco Tour. Als we gaan sprinten, zal ik voor een medaille moeten zorgen."

Foto: Cor Vos