Elmiger blijft op 38-jarige leeftijd actief in WorldTour: transfer naar BMC

Martin Elmiger maakt volgend jaar deel uit van de Amerikaanse formatie BMC. De Zwitser waagt de overstap van IAM Cycling...

Elmiger blijft op 38-jarige leeftijd actief in WorldTour: transfer naar BMC

Martin Elmiger maakt volgend jaar deel uit van de Amerikaanse formatie BMC. De Zwitser waagt de overstap van IAM Cycling, de ploeg die stopt.

De 38-jarige Zwitser heeft vier seizoenen bij de ploeg uit zijn land achter de rug. Hij moet een toevoeging worden voor de klassieke ploeg, gebouwd rond Greg van Avermaet. "Ik ben de jongste niet meer, dus het was niet zo makkelijk om een nieuwe ploeg te vinden", stelt hij in een persbericht van BMC.

"BMC was altijd een van mijn favoriete ploegen", gaat de viervoudig Zwitsers kampioen verder. "Ik begon mijn carrière als prof zowat op BMC-fietsen. Met Andy Rihs bij Phonak. Na een gesprek met Andy om deel uit te maken van de ploeg wist ik dat het een perfecte mogelijkheid was om mijn carrière te beëindigen op een BMC-fiets."

Een hele eer

"Ik vind het een eer om met de olympisch kampioen Greg van Avermaet te koersen", vertelt Elmiger. "En met de Zwitserse jongens in de ploeg die ik goed ken. Het zal een mooie ervaring worden, waarvoor ik zeer gemotiveerd ben."

Hij deinst er dan ook niet voor terug om Van Avermaet bij te staan in de klassiekers. "Hij moet een grote klassieker winnen. Zoals de Ronde van Vlaanderen. Ik wil hem daar graag bij helpen. Misschien kan ik zelf nog eens voor een ritzege gaan in de Ronde van Zwitserland, of iemand helpen die daar een klassement wil rijden. Ik kan op veel terreinen de kopmannen bijstaan."

General Manager Jim Ochowicz is verheugd met de komst van de Zwitser. "Hij brengt een schat aan ervaring naar de ploeg. Het wordt zijn zestiende profjaar. In al die jaren heeft hij bewezen een allround-renner te zijn, die slim is en zijn ploeg veel waarde brengt. Ook kan hij zelf het nodige winnen. In 2015 werd hij vijfde in Parijs-Roubaix, dus dat laat zien hoe goed hij nog is."

Foto: Cor Vos