Kittel: 'Opmerking Wiggins en Paralympics uit context getrokken'

Marcel Kittel stelt dat zijn opmerkingen over Bradley Wiggins eerder deze week uit de context zijn getrokken en neemt af...

Kittel: 'Opmerking Wiggins en Paralympics uit context getrokken'

Marcel Kittel stelt dat zijn opmerkingen over Bradley Wiggins eerder deze week uit de context zijn getrokken en neemt afstand van wat er geschreven is.

Dat zei de Duitser in een statement dat de Duitse wielerfederatie BDR gisteren naar buiten bracht. "Ik distantieer mezelf van de berichten die mijn uitspraken totaal uit de context hebben gehaald. Ik heb het grootste respect voor de prestaties van paralympische atleten", aldus de sprinter.

Eerder deze week werd het bericht de wereld in geholpen dat Kittel over Wiggins het volgende zei: "Wie zware astma heeft, heeft in een prestatiesport niets te zoeken", zegt Kittel in de de Duitse dagblad. "Voor zo iemand hebben ze de Paralympische Spelen in het leven geroepen. Daar krijgen mensen met één been de kans om zich met anderen te meten."

Geen Wiggins

De Duitse sprinter van Etixx-Quick Step liet ook weten dat hij helemaal niet is gevraagd naar een mening over de zaak-Wiggins. "De naam Wiggins kwam helemaal niet in de vragen voor", stelt de Duitse wielerfederatie.

"Kittel maakte een vergelijking tussen gehandicapte sporten en niet-gehandicapte sporten. Dat deed hij om het duidelijke verschil tussen kerngezonde atleten en atleten die medicaties nemen duidelijk te maken." De BDR en de sprinter nemen afstand van de teksten gepubliceerd door de Suddeutsche Zeitung.

"Als je ziek bent, dan koers je niet", aldus de Duitse kampioen André Greipel. "Daarom zitten we bij het MPCC (beweging voor schoon wielrennen). Nu weten we waarom Sky daar niet bij zat", beschuldigde hij de Britse formatie. Een andere Duitse sprinter, John Degenkolb, juicht het TUE-systeem toe. "Voor wanneer iemand echte problemen heeft."

Foto: Cor Vos