Kittel: "Astmatische Wiggins hoort thuis op Paralympics"

Marcel Kittel is fel tegenstander van iedere vorm van doping en is niet bang zijn mening te uitten. Ditmaal moet Bradley...

Kittel: "Astmatische Wiggins hoort thuis op Paralympics"

Marcel Kittel is fel tegenstander van iedere vorm van doping en is niet bang zijn mening te uitten. Ditmaal moet Bradley Wiggins eraan geloven.

Marcel Kittel doet een ferme uitspraak in de Suddeutsche Zeitung. Volgens hem hoort Bradley Wiggins niet in het profpeloton, maar in een andere discipline van het wielrennen.

"Wie zware astma heeft, heeft in een prestatiesport niets te zoeken", zegt Kittel in de de Duitse dagblad. "Voor zo iemand hebben ze de Paralympische Spelen in het leven geroepen. Daar krijgen mensen met één been de kans om zich met anderen te meten."

Wiggins kwam min of meer in de problemen nadat een groep Russische hackers zijn (medische) gegevens op straat gooide. Daaruit bleek dat Wiggo een astmaprobleem heeft, waarvoor hij vlak voor de start van de Tour de France in 2012, 2012 en 2013 de corticosteroïde triamcinoline toegediend kreeg, een verboden middel.

Foto: Cor Vos